发帖
手机端
扫码访问

好唔好都係一餐-----海上皇海鮮酒家(嘉賓路)

5669 |31

都有成年冇去海上皇飲茶囉!想當年真係隔兩日去一次架;同d同事!
咁次就同阿仔;太座一齊去! 唔知系咪口味變左定係年紀大左攪到味蕾感覺差左!
d點心質素感覺比以前差左!!!服務又差左dd,環境就ok啦!

其實我有好多野講;奈何又唔識打字;用手寫板都寫到手累;所以只能出d簡單包膠;
唔能夠好似其他師兄師姐出d詳細包膠實為憾事.....!!!!:y-62:

唔敢用相机對住人影(好似好冇禮貌);求其影2張交差算吧;見諒!
e1.JPG e2.JPG

整2張點心紙先
mu2.JPG mu1.JPG

餐前小食---魯水豬利+海帶

豬利几好食;味道唔太濃,有囗感,海帶小辣;脆;几開胃
bm1.JPG bm2.JPG

至愛蘿蔔蘇,有d失望;個皮唔夠脆,但依然好味:4/5
r1.JPG r2.JPG

蝦餃皇,蝦大隻;新鮮3.8/5                燒賣d肉有d鞋;一般3/5
s.JPG sm.JPG
菲菜角;呢隻ok喎;皮脆香濃:4/5        鮮蝦付皮卷:付皮又系唔夠脆同唔夠乾3.7/5
9c.JPG sg.JPG
小籠包:阿仔全KO             叉燒餐包:包就唔錯;但d叉燒就小左d3.7/5
slb.JPG cb.JPG
鳳爪:一般味道;

只可以話都好好味,
係油左少少3.7/5          肉鬆核桃卷(又系至愛):冇得傾;推介4.8/5(個人喜好)
fj.JPG m.JPG

重有2隻燒雞翼&一罐可樂唔記得影!!

咁次d味道除左肉鬆核桃卷外:相對以前都得覺得係差左,但當然d水準都仍然屬於中上dd既水平,
可試程度都係高既!

埋單人仔151

價錢一般,唔平唔貴,點心總類几多下服務都唔差,環境同衛生都維持水平
係國貿附近想飲茶我覺得係唔差既選擇
注意星期六日好多港人去;好多時要等位,平時就好d

當日食既野

评分

望落d 點心水準應該普普通通...... 不過果頭想飲茶又好似無乜其他選擇......

賣相麻麻:y-10:
而且價錢真係:y-56:

两年前去得好密下。 。
but自從两年前既某一日,叫左個鳳爪入面有一粒克麻麻既物體----豆鼓?:y-9:

錯! !系烏蠅:y-105::y-14:
之後永遠bck lst....

楼主 发表于 2010-6-19 17:02:24 | 显示全部楼层 来自: 香港
望落d 點心水準應該普普通通...... 不過果頭想飲茶又好似無乜其他選擇......
肥肥安迪 发表于 2010-6-19 10:32

個人口味唔同,價錢唔係平;
不過羅湖區來講就一般羅

楼主 发表于 2010-6-19 17:06:29 | 显示全部楼层 来自: 香港
两年前去得好密下。 。
but自從两年前既某一日,叫左個鳳爪入面有一粒克麻麻既物體----豆鼓?

。 ...
ken_choy 发表于 2010-6-19 14:31

好慘既經歷!!:y-105:
好彩我未試過;否則我都會同你既做法一樣:y-52:
眼不見為乾淨;否則......:y-29:

楼主 发表于 2010-6-19 17:13:58 | 显示全部楼层 来自: 香港
賣相麻麻
而且價錢真係
mirrorman 发表于 2010-6-19 13:14

可能影得差掛:y-28:
我就覺得度度點心d賣相都差唔多,
除非特別d例如個d乜乜鳳巢就可能會別緻少少
價錢羅湖區就一般:y-23:
個人覺得可以接受

可能影得差掛
我就覺得度度點心d賣相都差唔多,
除非特別d例如個d乜乜鳳巢就可能會別緻少少
價錢羅 ...
atompower 发表于 2010-6-19 17:13

個樣真係麻麻地law:y-23:

都有成年冇去海上皇飲茶囉!想當年真係隔兩日去一次架;同d同事!
咁次就同阿仔;太座一齊去! 唔知系咪口味變左 ...
atompower 发表于 2010-6-19 09:22

多謝師兄海上皇包膠,真係等到頸都長!
就咁睇相都叫OK,絕對可以一試!

師兄請問呢間海上皇係咪賽格嗰間?