发帖
手机端
扫码访问

小朋友試食簡報(8) 洣水河 食大鑊飯

5665 |24

http://www.sofood.cc/restaurant_sr.php?shopid=2423

唉 又係遲來了的報告 真係對唔住呀:em9: :y-62:

今次試食完呢間 真係唔知講d乜野好 其實佢又未至於好差 但係d食物真係有大上大落的感覺 去片啦

以下分數為試食中個人分數平均分
味道:73.6分★★★
乾淨:72分★★★
地方:70分★★★
方便:65分★★★
服務:80分★★★★
抵食:75.8分★★★
評語: 價錢一般 服務也很友善 食物水準很參差 地方看來很普通沒有特色 整體太多油了
適合一個人去: 你可以試下
味精指數: 好難試出來
人均消費: 22元
WIFI上網: 唔知有冇 冇穩過 咁既裝修你覺得會有嗎?
總體平均分: 72.7分★★★

紅燒豬腳 25元 70分★★★ (賣相:3.4分,味道:3.4分,抵食:3.7分)
好肥的豬腳 皮也很淋 但我個人覺得真係冇乜好食

登录/注册后可看大图

農家柴火臘肉 38元 65分★★★ (賣相:3.1分,味道:3.6分,抵食:3.1分)
很濃的煙燻味 鹹鹹的 但這碟我們最後吃剩了很多:y-21:

登录/注册后可看大图

蒜香牛肉 28元 68分★★★ (賣相:3.1分,味道:3.8分,抵食:3.3分)
好辣 幾鹹 但幾好味 牛肉很嫩:y-87:

登录/注册后可看大图

攸縣血鴨 28元 71分★★★ (賣相:3.2分,味道:3.6分,抵食:3.9分)
不太辣 有點鹹 好多碎骨 肉不多 但也好味

登录/注册后可看大图

剁椒魚頭 25元 67分★★★ (賣相:3.4分,味道:2.9分,抵食:3.8分)
很腥 冇野好講:em18:

登录/注册后可看大图

攸縣香干 15元 75分★★★ (賣相:3.7分,味道:3.6分,抵食:3.9分)
很普通的豆腐乾 有少量肉 有點油

登录/注册后可看大图

金錢蛋 15元 79分★★★ (賣相:3.8分,味道:4分,抵食:4分)
鹹味為主 配以辣椒粉 算比較好食

登录/注册后可看大图

紅薯粉肉沫 15元 81分★★★★ (賣相:3.8分,味道:4.1分,抵食:4.2分)
好味不辣 不太鹹 可以當飯食:y-85:

登录/注册后可看大图

茶樹菇龍骨湯 38元 80分★★★★ (賣相:3.6分,味道:4.5分,抵食:3.9分)
用不同菇類煲的湯 煲8小時 好好味 好有益

登录/注册后可看大图

蒜蓉空心菜 13元 73分★★★ (賣相:3.6分,味道:3.3分,抵食:4.1分)
預期之中的很普通 有點油 不太鹹

登录/注册后可看大图

涼拌炒飯 18元
最後老板還加送了一個炒飯 其實也是很普通的一個飯 但比那些白飯已經好多了:em21:

登录/注册后可看大图

後記: 果晚又係去食左甜品先反去 嘻嘻:em8:

小朋友穩食日誌(1)羅湖金光華哈大師
小朋友穩食日誌(2)羅湖萬象城美食廣場珍香小鐵板
小朋友穩食日誌(3)羅湖金光華馬拉爸爸
小朋友穩食日誌(4)羅湖東門中威飲食廣場九龍灣茶餐廳
小朋友穩食日誌(5)羅湖人民南路正斗茶餐廳
小朋友穩食日誌(6)羅湖金光華哈大師之二
小朋友穩食日誌(7)羅湖東門步行街鴻展廣場芭蕉泰國餐廳
小朋友試食簡報(1)福田三大炮川味特色食府
小朋友實況報導(1)羅湖檸檬街港記廚房
小朋友試食簡報(2)羅湖寶安南路 滕王閣食府
小朋友穩食日誌(8)福田振華路 迪富賓館西餐廳
小朋友試食簡報(3)福田金地名津 關內日本料理
小朋友試食簡報(4)福田海濱廣場 高跟7號音樂烤吧
小朋友試食簡報(5) 羅湖東門 三大炮川味食府
小朋友試食簡報(6) 羅湖東門南路 廣源港式茶餐廳
小朋友穩食日誌(9) 地王高級巧味
小朋友試食簡報(7) 福田超好味越南美食

评分

楼主 发表于 2010-6-4 13:44:34 | 显示全部楼层 来自: 香港
你地 後來 玩什麽遊戲啊,你好似 食了好多 炒飯的O(∩_∩)O哈!

爲什麽都是你 中標咧??? ...
ruocen 发表于 2010-6-4 09:56

邊有啊
我好似食左1次..定(唔係好記得)..2次之嘛
玩估number

thx for the report ~~~
太油真的提不起勁呀....

楼主 发表于 2010-6-4 21:56:54 | 显示全部楼层 来自: 香港
schk 发表于 2010-6-4 14:55

都真係幾油下架 睇下d相都睇到

通菜老到。。。。。好似无咩好吃。招牌菜都无咩好讲,感真系非常失败。。。

點解呢間野既食評彈多過讚架,真係咁五掂?

楼主 发表于 2010-6-5 00:53:37 | 显示全部楼层 来自: 香港
通菜老到。。。。。好似无咩好吃。招牌菜都无咩好讲,感真系非常失败。。。 ...
cxsjim 发表于 2010-6-4 22:14

我又唔覺好老wo
但點整都唔夠我地廣東煮法咁好食

楼主 发表于 2010-6-5 00:54:38 | 显示全部楼层 来自: 香港
點解呢間野既食評彈多過讚架,真係咁五掂?
無爭有為 发表于 2010-6-4 23:00

未至於完全唔店既 不過有好多改進既地方囉

未至於完全唔店既 不過有好多改進既地方囉
小朋友仔 发表于 2010-6-5 00:54

又彈又讚,者係神係你,鬼又係你呀!