发帖
手机端
扫码访问

[沉船記] 這個可信嗎? 兄弟比D意見..

关闭 [复制链接]
13913 |110
師兄要沉係冇人阻止到你。叫你唔好沉,可能斷送左你大好恩緣;鼓勵你去沉,又怕屍沉海底。
好多師兄已經俾左客觀分析你,我個人睇法,唔俾你去試下,你唔會心息。咪去試下囉,不過自己要定底線、設上限。當正自己小股民去炒股票,睇啱就入市,但唔好訓身,記得落止蝕,一唔對路就斬纜。睇住自己本錢做人,原則上唔好同股票談戀愛,保持冷靜,忌死揸住唔放。
本錢唔夠唔好長揸,睇位走,就算本錢夠,只不過可以揸耐D,睇多幾個價位,除非你想做人地的上市公司主席,否則都要定放盤價。就算想入股控股,唔好一廂情願,衡量自己的本錢食唔食得起,可能會有人炒起個市,亦可能小股東會談唔妥。
總之一句,北上追女跟投資一樣,一定要做個精明既投資者。
唔講咁多,要去食飯,仲有唔明就向證監會攞份小冊子睇,又或打電話問陸叔,不過佢一定會叫你低位揸高位放,何謂低位高位就you think you啦。

评分

條骨妹係咪水刀先?係嘅......快D閃吧,切勿乱信一D甜言勿語.......

正如我.....每一至两日都接收唔少呢類(美丽的慌言)嘅短信.....水刀技C最多呢招,冇乜新意

師兄要沉係冇人阻止到你。叫你唔好沉,可能斷送左你大好恩緣;鼓勵你去沉,又怕屍沉海底。
好多師兄已經俾 ...
chulo2009 发表于 2010-5-31 18:22
ching既比喻真合適,重有d女成日玩財技,好鐘意要你供股,好似個無底深潭咁,所以最緊要識止蝕

咁我咪中哂招?又係你叫我唔好咁快放哂d貨嘅.....
包大人 发表于 2010-5-31 20:13

你K士点同呢?!!
佢哋連毛都冇叫你送一條........:y-59:

點解個個都咁灰.....?

溝女呢家嘢,最緊要個開頭開得靚,你一開始就擺大個頭充濶佬,咁d囡囡梗係有無限
憧景 ...
包大人 发表于 2010-5-31 12:58

妖... :y-29:

日日都出黎曬太陽,
唔怪得你叫包大人啦

妖...

日日都出黎曬太陽,
唔怪得你叫包大人啦
sverige 发表于 2010-5-31 20:19

唔恨得咁多,包大人呢期桃花勁旺.....氣勢如雄:y-59:

係呀....有幾件仲話要包起我添,你信唔信呼?哈哈....
包大人 发表于 2010-5-31 20:21

好在你唔係姑爺仔啫....否則...