发帖
手机端
扫码访问

寶發海鮮(樂園路)

8338 |27

用餐餐廳:寶發海鮮

詳細地址:羅湖區樂園路72號(華城對面)
   用餐日期:201005月25日晚上

推薦菜式:瀨尿蝦  

消費:中端(總菜價212元,三個人,人均約70
   評分:3.5(滿分5分)
    味道:3.5(D料幾新鮮啦,味道幾好啊)
    衛生:3.5(成條樂園路系感架啦)
    服務:3.5(入門前系皇帝,用餐時就。。。樂園路系感架啦
    環境:3.5(成條樂園路系感架啦
    價錢:3.5(系市區吃海鮮都系感架啦)

開始晒野..................................................................

全家福

:y-68:

*炒花甲(例牌)18/斤

特點:肉殼分離

小評:成條樂園路都系感架啦,D細殼類,炒到“肉殼分離”,吃果時不但塞精神,仲好塞時間,何解?因為D肉又幾好吃,又唔想塞就要集中精神系“茫茫大殼”中穩肉,感時間同精神必然要付出啦。

*炒牛河(干)18元

特點:肉牛大塊,可惜無牛肉味

小評:河粉系最差果種,粘埋一塊又無口感;牛肉唔多,但好大塊,雖然好有口感,但點解會無牛肉味。。唔通加左爽身粉。。鍋氣足過頭,有焦味,碟野唔好吃。不過分量幾大嚇。

:y-87:

*基圍蝦(美極)28/斤

特点:虾都算大只,新鲜

小评:唔够香啊。。純屬系豉油炒,邊系美極。。。。。唔甜不得之总有小小苦(原來果系果頭)。。本身谂住感細只唔好白灼啦,椒盐太普通啊,感就试吓美极啦,点知感难吃。。。本身想點多半斤蚊白灼。。九節蝦要八十八一斤。。。嚇親我,太貴,無點

:y-58:

*鲍鱼仔(果皮)7/只

特点:肉大爽口,新鮮啊

小评:新鮮,好有肉感,幾爽,不過里種煮法無咩味道,唔通要加多五蚊整拒果只番茄先野味。。。感覺上同吃肉螺差唔多,但無肉螺感香,不過七蚊一只,OK啊。

:y-62:

*桂花魚(清蒸)58/斤

特点:肉滑

小评:新鮮,條野九兩,D肉好滑,好吃,唔香哦,不過好鮮。下次要試石斑先。都系五十八,對面華城。。。賣四十八。。里間有D貴。

:y-18:

*瀨尿蝦 (椒鹽)28/斤

特點:椒鹽得好正

小評:皮脆肉唔老,偏辣哦,不過無吃過瀨尿蝦可能會覺得狠辣,就好似我帶去果兩位美女,一直話果D咩咩勁辣。。。。拒地都唔識吃,連殼一齊吃唔辣先奇啦,哈哈哈哈。好吃

:y-26:

*元貝 (豉汁)38/斤(三只就一斤半。。貴啊)

特點:肉大難吃

小評:最貴最難吃系里個啦。。。D肉雖然大,就系唔爽唔香。。頂。有一對系橙橙地,以為好香啦,點知淡冒冒(點解會橙色,唔通已經奶奶級),白色肉果D又系感,唔通本身已經系訓著左。。無理由啊睇住拒從水撈出來,唔通系激大。。。。以后都唔系里渡吃元貝。華城按只計,雖然細只但好吃啊。。。

戰后

咩菜。吃前吃后都系一堆。。夠完整吧

飯后送既水果,好似系羅崗橙,系好吃啊。其它野全部清,光榮。。

價錢前面果D系斤兩同個數,9系0.9哦,應該無9斤桂花吧。。哈哈哈哈

拍烏英

里個世界至少還有。。。你

:y-30:

總評,里間整體都過得去啦,價格還可以啦。不過都系對面華城實惠D羅。。。又被人老點來左來里間,應該就無下次啦。餐內環境其實都差唔多啦,系樂園路就唔好在乎里D啦,之前諗住影嚇門面,但吃完又忘記左,算啦,下次先啦。

完,歡迎糾正。

评分

瀨尿蝦同鮑魚仔最吸引:y-67:
樂園路有好几年冇去咯,人實在太多,太嘈同坐得唔舒服係我以前既評語,:y-29:
而家就唔知咯!:y-28:
ching d 相影得几靚, 如果唔影最後個隻,胃口應該好d:y-62:

楼主 发表于 2010-5-30 13:47:00 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳

哈哈。吃飽無事做。。。果渡燈光同相機限制,唔系可以靚得清楚D。

花甲- 炒到咁嘅樣都咁攞出來,真係失禮曬~
元貝- 就更加唔敢恭維拉~~~ 賣相差不特別仲要價錢全部菜式最貴嘅。 。

說真句,樂o路已經bk lst好耐。 。
真唔明仲有好多人去食。 。 。

花甲- 炒到咁嘅樣都咁攞出來,真係失禮曬~
元貝- 就更加唔敢恭維拉~~~ 賣相差不特別仲要價錢全部菜式最貴嘅 ...
ken_choy 发表于 2010-5-30 16:17

始終老一背既都有所懷念,我亦是其中一個!:y-6:

评分

始終老一背既都有所懷念,我亦是其中一個!
無爭有為 发表于 30/5/2010 17:45

2千年果時出名,一個禮拜起碼去食3次。 。
跟住陸續開多咗食肆,競爭多咗,sea food 嘅qlty 已咩無保障。 。 。
到e家同出名時比較,完全無qlty可講...沒落即在~

2千年果時出名,一個禮拜起碼去食3次。 。
跟住陸續開多咗食肆,競爭多咗,sea food 嘅qlty 已咩無保障。 ...
ken_choy 发表于 2010-5-30 20:26

認同師兄講法,正係因為沒落在即,所以更應該懷勉一番!:y-6:

果度咁多海鮮廳
真係要師兄介紹
就唔偕揀錯喇

楼主 发表于 2010-5-30 23:43:28 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
有无楼上讲得感严重。。。不过好多家系超唔掂。。。但系市区真系无咩地方吃架啦

碟牛河賣相so bad