发帖
手机端
扫码访问

@風子飲食@之深圳羅湖區地王cafe5西餐廳

8905 |44

4pm做完事收工經過地王,想起上個禮拜去四樓hi tea時見到首層地梯
門口左邊有間叫cafe5西餐廳。門口餐牌寫有超值下午茶套餐,其中有個
叫“超值澳門豬扒包”:em4:。。流口水。。。:em6:

啦啦淋過來trytry..:em12:
入來環境裝修真系唔錯。出面太陽拱光猛,入來燈光暗淡柔和,好適合情侶拍拖。:y-17:
本人好仲意e種格調覺得,找個靠窗靚位。

嘆野(澳門豬扒包)+ 聽歌(boyzone)+ 上網(有wifi) = 好relax:y-49:

一心想試澳門豬扒包就點左個A餐。。:y-5:

澳門豬扒包:y-38:
餐包烤得外脆內鬆,有些少咸。
豬扒多汁且熱騰騰+洋蔥絲+番茄片。
幾樣合壁真系無得頂!!
另外配埋蛋花都好滑口+香菜裝飾。。好有心思!!
如果10分滿分,我會給9.1分。

奶茶
跟餐送既。既然有驚喜:y-65:。沖得幾好,不會覺得澀和鞋口,好濃味,水準拍得住正宗港式!
不過隻有7成滿~:y-23:唔會倒瀉啊哇~~:y-45:

以下是超值下午茶套餐menu..
雖然要加1,but餐廳內環境和服務真唔錯。一定會再去。。

e度有wifi+sofa位有插座。。
以前cafe5一半系酒吧,e家改成全日西廳。。
大把座位+包房。:y-17:

:y-67:完成篇:
@風子飲食@之深圳南山風波莊試食篇(安徽菜)
http://www.vshare.cc/thread-371217-1-1.html
@風子飲食@之深圳南山區波托菲諾休閒篇
http://www.vshare.cc/thread-371228-1-1.html
@風子飲食@之深圳羅湖區地王hi tea
http://www.vshare.cc/thread-371357-1-1.html
@風子飲食@之深圳羅湖區新x利茶餐廳
http://www.vshare.cc/thread-371659-1-1.html
@風子飲食@之深圳羅湖區地王cafe5西餐廳

:y-18:預告篇:
@風子飲食@之深圳羅湖區xxx海鮮酒樓
@風子飲食@之深圳南山區xxx大排檔
@風子飲食@之深圳福田區xxx咖啡廳
@風子飲食@之深圳龍崗區又x城酒樓
7/8月份將大多時間出trip東莞/廣州,有機會一定出report同大家share..

-end-

评分

環境好正, 有機會一定要去坐下

個人感覺剩係睇相個豬扒飽,都覺得好過樓上巧味!

睇相以經知道好食 ^ ^

多謝ken choy 兄精彩報告,,
呢間都唔錯喎,D價錢雖然貴過hi tea and 要加一,
但咁嘅價錢同格局都可接受喎,,
唔知 午 or 晚 餐咩價位,,
anyway thanks for your report

睇相以經知道好食 ^ ^
chlonline 发表于 2010-5-25 21:38

了耳兄咁犀利,,,
睇到相都知好食

巧兒 发表于 2010-5-25 21:12

咁又係喎,,
佢個飽又真係靚仔過 hi tea 喎

4pm做完事收工經過地王,想起上個禮拜去四樓hi tea時見到首層地梯
門口左邊有間叫cafe5西餐廳。門口餐牌寫 ...
ken_choy 发表于 2010-5-25 19:12

呢間叫星期5 唔係叫cafe5啊
幾年前食過
答lift上hi tea就經佢門口

巧兒 发表于 2010-5-25 21:12

2個level嘛 巧味係貴價茶餐廳 星期5係貴價餐廳

了耳兄咁犀利,,,
睇到相都知好食
drydrydry 发表于 2010-5-25 22:53

佢已經進入仙境了:y-21: