发帖
手机端
扫码访问

To taste 媽媽小廚

4428 |13
聽講媽媽小廚同馬拉巴巴系同一間公司,唔怪得連名都甘似一家人。。。距有分2part,前面飲食區似露天的風格,加上掂高咗睇起身都好有檔次甘,如果唔中意路人甲行來行去望著你吃也:em18: .....咁距噶後面有設店位,令你吃得舒服的自在的。低調的,沒影店家裝修風格,下次行過你地自己去睇了。

價錢¥123個)  味道:3.8 抵吃:3.8

雪梅娘:平時吃開噶雪梅娘系奶油mix榴槤。呢間系忌廉mix芒果。其實再凍耐的會好吃好多,入面系真材實料鮮芒果。因為芒果肉好酸羅,唔該下次整的熟噶了。不過比麵包店噶好吃。

價錢:¥28
味道¥4  抵吃:3

臺式牛肉炒麵¥28:牛肉整得好好吃,肉質鮮滑,面條系扁身同小噶,同平時食開唔同,彈牙而不油膩。

有“臺式”兩個字,價格似乎高好多。

價錢:¥28
味道¥4  抵吃:3

臺式牛肉炒麵¥28:牛肉整得好好吃,肉質鮮滑,面條系扁身同小噶,同平時食開唔同,彈牙而不油膩。有“臺式”兩個字,價格似乎高好多。

價錢:¥32 味道:2  抵吃:2

乳香粉絲素菜煲:呢個應該叫“怪味煲”。腐竹同豆腐吸收曬腐乳味道,好難吃。好彩粉絲同菇都入度口。湯就得返腐乳味。失敗!

吃完埋單,好彩兩條友都吃唔多。先幾個菜就吃咗¥114,下次都系心情靚靚同荷包靚靚先好入。
各位師兄師姐要謹慎入店,不過入去都預咗了。

SAM_1530.JPG SAM_1532.JPG

埋單仲送埋個購物袋,心都平衡的。

果日試食見到超版拎住個袋好大只,

哎,購物袋我有好多個。呢只剛好裝到又實正,就甘送咗出去了。

评分

多射c姐介紹

不過抵食指數似乎麻麻, 而且好似冇叫野飲wor:y-105:

楼主 发表于 2010-5-24 18:30:25 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
剛飲完大卡司成肚水沒去留意飲品果part。

“聽聞媽媽小廚同馬拉巴巴系同一間公司”,
but 見個個購物袋上高印住“粵式家常菜”嘅?
唔知招牌菜式系咩呢?:y-9:

tks fr shrng~~

請問樓主, 媽媽小廚在那  謝

你做左2段臺式牛肉炒麵
再編輯過啦
價錢真係好似唔抵

係金光華, 我覺得佢d炒飯唔錯

價錢比較貴左啲
個豆豉雞球好唔好食?
因為重複左牛肉炒麵個食評

奶油叉榴槤。正唔正。正我就去試嚇,好中意吃榴連,D糯米Z系咪凍架?
間野開系邊先,系萬象城里個價位正常啦,如果開系D咩村,肯定無人幫襯啦?
仲有你只雞球評論系咪無寫啦,有兩個牛肉面?

find some day goto try