发帖
手机端
扫码访问

有內涵噶包心丸

3794 |12

小食店名:串串正

地址:深圳市羅湖區東門町美食街(果之語前面)

味道:4.8

環境:3

消費:7蚊左右(一串三粒),買三串送一串

之前得閒成日去澳門同香港行街,比較喜歡嘗試街邊小吃同知名餐廳,自從銀包縮水之後就好少去。車程遙遠同拱北關口人流量非常多,亞sir同亞姐個個好似失戀噶,速度好慢。

某日搭地鐵經東門竟然見到“篤篤嘢”(包心丸),除咗驚奇就系興奮,整幾串試下。。

得兩個位置,夏天沒冷氣我絕對唔會停留太耐。咁熱肯定熔咗

睇片

點咗我最愛的芝士包、蟹子包、海膽包。加埋咖喱汁好掂。

芝士包唔好煮甘耐,芝士太熔唔系咁愛,而且的汁會跌落來。

海膽包就試唔出海膽味,我吃過海膽刺身,非常難吃。熟咗系唔同的。

蟹子包咬落粒粒蟹子papa聲,好得意。

popcorn-老細送卑我食。我系vip客戶,不過我覺得沒影院果地正,有的軟。

透明的系雪櫃,睇唔出吧,有曬包心丸的種類,自己慢慢睇。

埋單--吃咗21蚊,有的貴,仲送串魚蛋,好鬼飽。

鱼包蛋.jpg 芝心包(Cheese Ball)12.7x9.53.jpg 鱈魚豆腐 (Fish Tofu)12.7x9.53.jpg 蟹皇鱼肚汤丸(Ball with Crab Meat& Fish Maw Stutting).jpg 滷香蛋(Quail’s Egg with Spicy Pork)12.7x9.53 .jpg 海膽丸 (Sea Urchin With Crab Roe Ball).jpg 靚湯餃(Pork With Seafoods Soup Ball).jpg

呢排又有新產品。忙於工作好耐沒去,如果有得叫外賣就好了。

呢的也全部都系有澳門運過來噶,仲有咖喱汁,有時食比較辣,有時吃咸咗的,老細話:系澳門果邊人工調製。所以會有咁上下差距。老細系年輕創業者,好好傾。哈哈。

唔知你地有沒食過?

评分

街邊小吃好~
7蚊一串又真係幾貴,有幾多粒?
通常一經過呢d店舖一定會買一串黎食
雖然唔肚餓但唔知點解就係忍唔住想食

係香港7仔都食過,感覺一般!

七蚊。。。三块。。。我去酒楼慢慢淡好过。。感鬼贵

嘩你一個人食咁多 獨食難肥呀
不過d相好似幾正

楼主 发表于 2010-5-19 10:20:13 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
其實系2人食,,我吃悟到咁多,吃多會好濟。。香港7仔我沒留意,,等某日沒甘熱過去睇睇..

港式福建包心丸,蟹子同芝心都幾好味
不過用竹簽吉住会唔会漏汁?

亞sir同亞姐個個好似失戀噶,速度好慢。:y-34:  俾你e句笑死。。。

再唔快d。。dup你啦。。。:y-32:

上禮拜去過行經過,果條街人多又無冷氣又唔通風,行過都好辛苦,唔好話坐響度食嘢。:y-33:

哗~真系好正咖D野,真材实料,系贵佐D,但真系物有所值咯,试过之后,你谂法就唔一样啦~~