发帖
手机端
扫码访问

11哥食在深圳(三) 11哥飯堂 御景华城 港源腸粉王

4767 |17

預告咗 N 咁奈都未有報告出,終於出籠,因為好多次都叫外賣:y-67:
終於揾次係鋪頭食
呢次介紹唔係咩私房菜,農家菜之類嘅推介
而係一般平民百姓求温飽嘅地方,比茶餐廳更經濟
11哥通常唔煮飯大多數都幫襯佢,貪佢就腳價錢合理

港源腸粉王,位於福田區濱河大道 WIN BAR 對面赤尾村與京基御景华城第五棟之間行車道右側
一間只得 6 張卡枱 3 張方枱嘅食店,裝修平民化

11哥同11嫂每次都係點二人餐,三個餸兩碗例水
兩支老青

椒絲腐乳通,味道啱啱好,沒咩油:y-87: 因為每次點菜11嫂都千叮萬囑佢地少油:y-17:

波籮咕嚕肉,饗牌係沒嘅:y-82: 只得生炒骨,為我兩個煩人特別造嘅

淪到11哥至愛,椒鹽鮮尤,不過今晚煮得麻麻地,據講正莊師傅放假,所以味道差咗小小:y-84:
炸得比較乾同粉大厚!

你睇,得 9 張枱嘅餐廳有 6 個服務員,期實佢地主力做送外賣
最多人點嘅係布拉腸粉,味道拍得住酒樓水準

食飽飽,三個餸兩支老青成為人仔 59 蚊
二人餐 46 蚊 椒絲腐乳通加 1 蚊功本費 , 老青兩支 12 蚊

11哥最新作品
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
車友會旅游之沙井海上田園

评分

11哥好介紹,平民化先係民本,平常食野,好味抵食最緊要!
地點條邊頭,請教路,老人家認唔到路!麻煩晒!

D相重複左,報告簡單實際,期望你下期預告快D出現!

楼主 发表于 2010-5-14 10:57:27 | 显示全部楼层 来自: 香港

福田區濱河大道赤尾村近京基御景华城第五棟對開
等我係主題補充吓

由水圍去,都好遠喎!

但d賣相唔多吸引....but thx....

福田區濱河大道赤尾村近京基御景华城第五棟對開
等我係主題補充吓
福田十一郎 发表于 2010-5-14 10:57

係咪即係嗰間"arch of triump" club對面馬路?

性價比實在太高喇, 睇最後一張相就知味道唔會差得去邊, 實在好介紹!

楼主 发表于 2010-5-14 12:00:22 | 显示全部楼层 来自: 香港
由水圍去,都好遠喎!
SmallD 发表于 2010-5-14 11:36

餅主主場水圍
以前係皇崗公園雲頂翠峰側邊有間叫做山海軒嘅酒樓
位處隱閉偏僻,啲點心同小菜係果區算一哥,比春滿園更勝一籌
大門口個紅酒架同裝修非常有氣派,不過唔知點解突然結業
而家重回味緊佢嘅水晶蝦餃,第二度食唔番:y-86:

楼主 发表于 2010-5-14 12:14:27 | 显示全部楼层 来自: 香港
係咪即係嗰間"arch of triump" club對面馬路?
lx8000 发表于 2010-5-14 11:44

小弟已經同啲夜場斷絕關係:y-63:,雖然係對面都沒留意佢個名:y-9:
只知到有間叫做 win bar

雖然唔係大魚大肉,但係平平淡淡一餐dinner..
我仲意我享受
:em17: