发帖
手机端
扫码访问

小朋友試食簡報(5) 羅湖東門 三大炮川味食府

4230 |16
http://www.sofood.cc/restaurant_sr.php?shopid=1925

小朋友又去試食三大炮喇 呢間係另一間分店 裝修完無耐

以下分數為試食中個人分數平均分
味道:79.75分★★★★
乾淨:74分★★★
地方:74分★★★
方便:90分★★★★
服務:76分★★★
抵食:78.5分★★★
評語:價錢ok 份量ok 服務慢一些 辣的可分不同級數
適合一個人去:呢間分店都maybe可以
味精指數:少少啦

相片借一下女版的

一品蛋酥 10元 92分★★★★ (賣相:4分,味道:5分,抵食:4.8分) 好重蛋味 無上次咁甜 好好味

登录/注册后可看大图

樟茶鴨條 25元 75分★★★ (賣相:4分,味道:3.8分,抵食:3.5分) 鹹鹹地 唔太覺有樟茶味 感覺一般

登录/注册后可看大图

酸湯肥牛 36元 71分★★★ (賣相:3.8分,味道:3.7分,抵食:3.2分) 好辣 香暑粉好yin un 金針菇爽 青瓜爽

登录/注册后可看大图

酸蘿蔔老鴨湯 38元/半只 79分★★★ (賣相:3.7分,味道:4.2分,抵食:3.9分) 好甜下 幾好飲 不太有酸味 肉都好味

登录/注册后可看大图

蘿蔔絲鯽魚 28元 81分★★★★ (賣相:3.8分,味道:4分,抵食:4.3分) 湯好好味好甜 魚好多骨 有點煤

登录/注册后可看大图

淮山木耳炒南瓜 18元 80分★★★★ (賣相:3.8分,味道:4.2分,抵食:4分) 淮山好爽唔粉 南瓜又好爽 出奇 但好味道

登录/注册后可看大图

酸辣木耳 12元 70分★★★ (賣相:分,3.5味道:3.5分,抵食:3.5分) 好辣下 仲幾酸 沒有什麼特色

登录/注册后可看大图

三大炮 8元 75分★★★ (賣相:3.5分,味道:3.5分,抵食:4.2分) d汁仍然係好苦 不過食落甜左d

登录/注册后可看大图

人均消費:38.8元 超抵

插曲:席上有人提起老頑童篇風波莊好正 好掛住佢:em6:  唔好問我係邊個呀 我唔記得呀

後記:去左食涼粉多奶 好好味呀:y-87:

小朋友穩食日誌(1)羅湖金光華哈大師
小朋友穩食日誌(2)羅湖萬象城美食廣場珍香小鐵板
小朋友穩食日誌(3)羅湖金光華馬拉爸爸
小朋友穩食日誌(4)羅湖東門中威飲食廣場九龍灣茶餐廳
小朋友穩食日誌(5)羅湖人民南路正斗茶餐廳
小朋友穩食日誌(6)羅湖金光華哈大師之二
小朋友穩食日誌(7)羅湖東門步行街鴻展廣場芭蕉泰國餐廳
小朋友試食簡報(1)福田三大炮川味特色食府
小朋友實況報導(1)羅湖檸檬街港記廚房
小朋友試食簡報(2)羅湖寶安南路 滕王閣食府
小朋友穩食日誌(8)福田振華路 迪富賓館西餐廳
小朋友試食簡報(3)福田金地名津 關內日本料理
小朋友試食簡報(4)福田海濱廣場 高跟7號音樂烤吧

评分

睇來你好中意果煲老鴨湯哦
你果晚去左吃涼粉,感夜仲有

楼主 发表于 2010-5-14 00:10:58 | 显示全部楼层 来自: 香港
睇來你好中意果煲老鴨湯哦
你果晚去左吃涼粉,感夜仲有
cxsjim 发表于 2010-5-13 14:10

你點知呀
甜品就更係越夜越有架啦

小朋友又去試食三大炮喇 呢間係另一間分店 裝修完無耐

以下分數為試食中個人分數平均分
味道:79.75分★ ...
小朋友仔 发表于 2010-5-13 13:46

有陣時食得茶記多,真係好奄悶!爭D要改名做翻版drydrydry
好在呢度有咁多五同種類既報告,搵食無難度
多謝小朋友分享,咁就乖啦!

回复 1# 小朋友仔

個酸湯肥牛,一品蛋酥同三大炮都好似幾吸引咁
但係見到酸湯肥牛個 好辣 呢兩個字真係要諗諗...
自己係唔食得辣但係又會一路標眼水一路食果d人...:y-85:

楼主 发表于 2010-5-18 03:09:42 | 显示全部楼层 来自: 香港
有陣時食得茶記多,真係好奄悶!爭D要改名做翻版drydrydry
好在呢度有咁多五同種類既報告,搵食無難度
多 ...
無爭有為 发表于 2010-5-14 01:31

你好dry咩

楼主 发表于 2010-5-18 03:10:56 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复  小朋友仔

個酸湯肥牛,一品蛋酥同三大炮都好似幾吸引咁
但係見到酸湯肥牛個 好辣 呢兩個字真係要諗 ...
Chocobo 发表于 2010-5-14 01:51

1次半次 食左先講啦 辣d姐

我五單只dry一下咁少,仲係好drydrydry好多下添啊!

楼主 发表于 2010-5-19 03:14:26 | 显示全部楼层 来自: 香港
我五單只dry一下咁少,仲係好drydrydry好多下添啊!
無爭有為 发表于 2010-5-18 21:23

你邊方面咁dry 我比d wet你

你邊方面咁dry 我比d wet你
小朋友仔 发表于 2010-5-19 03:14

生活、工作、性事等等…
你想俾D咩我呀?