发帖
手机端
扫码访问

四川風味~巴蜀風

18656 |65
我成日都去食飯但人太多,最近巳轉去一品紅

早幾年前去過,沒一樣吃到,叫距小辣都辣到我眼睛紅曬,,之後就唔敢在去了。

晾衣白肉賣相好有趣

巴蜀風 is the best 10 resturant i like in shenzhen

登录/注册后可看大图

each time go , i will order , taste very good

很多人怕魚骨而不甚喜水煮魚,不過大家可以試試他們的水煮牛肉。我有幾個香港朋友試後,一試難忘,起碼在香港吃不到如此水準的水煮牛肉。
晾衣白肉,頭一兩次吃會有驚喜,覺得很有特色,但之後會覺得不過爾爾。原因是豬肉不夠靚,原本是把肉蒸熟後切片,不加調味,全靠吃時蘸醬汁來帶出香味。肉因無味,吃時就會覺得汁還汁、肉還肉,很單調,缺乏層次。如果可選用新鮮五花腩作材料,感覺應是另一回事。
巴蜀風月是旗艦店,裝潢比其他巴蜀風略高檔,但地方較擠逼。
第一次光顧時,8時多才進場,到9時半左右,客人開始鳥獸散,沒多久便知道原因。原來商場中央冷氣,9時半關機,到10時,開始汗流浹背,甜品都唔敢叫,立即落荒而逃。

评分

楼主 发表于 2010-6-6 21:28:45 | 显示全部楼层 来自: 香港
很多人怕魚骨而不甚喜水煮魚,不過大家可以試試他們的水煮牛肉。我有幾個香港朋友試後,一試難忘,起碼在香 ...
chulo2009 发表于 2010-6-6 18:00

我果一次去好似係九點左右去,又唔覺有冷氣問題...
可能因為本身天氣清涼...
晾衣白肉係冇乜特別...
其實我想食水煮牛肉架~牛係我至愛
可惜其他人想食魚...

先唔道菜,一个人就差不多八十。。。恶贵吓哦。。。。我想试下酸辣粉,好似唔错

楼主 发表于 2010-6-7 00:14:23 | 显示全部楼层 来自: 香港
先唔道菜,一个人就差不多八十。。。恶贵吓哦。。。。我想试下酸辣粉,好似唔错 ...
cxsjim 发表于 2010-6-6 22:19

我真係覺得酸辣粉係最好食架...雖然係最平

只差一个字,Cocopark旁边的巴属风月超好气氛,每次去要排队一小时!