发帖
手机端
扫码访问

MB嘗百食(1) 安天民北方餃子

4213 |17

其實都成日去深圳揾食, 不過人太懶了.......食完都唔想出report

而家決心黎個大轉變, 同各位 ching 一齊分享.....

日期唔記得了, 果日下午去皇崗見未食飽, 搭巴士經過崗夏, 諗起呢間東北菜, 就即時跳落車去...

呢間野就係崗夏地鐵站附近, 都幾近玉清池.....

因為想食 tea , 所以求其點左兩樣野

一份羊肉煎餃 同 豆沙餅

羊肉煎餃 煎到好香好趣, 新鮮熱lala.....正

咬左一淡, d羊肉有d咸, 不過好香同好有肉汁, 唔太so.....

ps....食開東北餃子 的人都知道是會配埋 蒜泥比你點餃子食....不過呢度冇比, 要問佢另先有, 對煎餃, 我就最中意多醋少醬油

食完真是成口都是大蒜味 :y-66:

豆沙餅

豆沙餅真是有驚喜.......因為是剛剛整好, 熱都la 手, 又唔太甜 (岩我)....d 皮好煙un....正

埋單 20左右.....太耐唔記得.......今次只是食tea, 下次一定去食東北正餐....醬骨架, 土豆豆角炖排骨, 剎豬菜.......

後記:
東北菜大大份, 味重, 食上黎好豪爽, 真是好似東北人的性格咁....一d都唔拘謹....呢d就是東北菜的特點。

评分

楼主 发表于 2010-5-9 22:31:50 | 显示全部楼层 来自: 香港
點解上傳左d相之後, 我都放左係內容度, submit左都是見唔到既.....點解會是
架.....第一次發, 要請教各位ching

師兄你搵下超版啦,睇下超版幫五幫到你?

點解上傳左d相之後, 我都放左係內容度, submit左都是見唔到既.....點解會是
架.....第一次發, 要請教各位ch ...
MYbatigol 发表于 2010-5-9 22:31

是否D相嘅size太大啊,,試吓 resize 再upload ,,

架.....第一次發, 要請教各位ch ...
MYbatigol 发表于 2010-5-9 22:31

very likely photo size too big~~

楼主 发表于 2010-5-10 21:58:50 | 显示全部楼层 来自: 香港
各位ching, 我d相9xx kb 到, 嚴重過大........咁我可以用咩 software 去 resize 呀? 謝謝各位ching

各位ching, 我d相9xx kb 到, 嚴重過大........咁我可以用咩 software 去 resize 呀? 謝謝各位ching ...
MYbatigol 发表于 2010-5-10 21:58

上去尼個dowload免費軟件

http://www.faststone.org/FSResizerDownload.htm

评分

楼主 发表于 2010-5-10 22:32:34 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复 9# chlonline

thx ching, 我攪好了

其實都成日去深圳揾食, 不過人太懶了.......食完都唔想出report

而家決心黎個大轉變, 同各位 ching 一齊分 ...
MYbatigol 发表于 2010-5-9 22:23

間野接近玉清池我諗我知道邊間,以前食過一次,味道可以但環境衛生就差了些!

楼主 发表于 2010-5-11 00:24:25 | 显示全部楼层 来自: 香港
間野接近玉清池我諗我知道邊間,以前食過一次,味道可以但環境衛生就差了些! ...
無爭有為 发表于 2010-5-10 23:33

環境我覺得ok, 起碼唔似樂園路個d 咁.....