发帖
手机端
扫码访问

羅湖口岸---扒手真身曝光事件

关闭 [复制链接]
13752 |90
when you are on the elevator, always stand sideways, so you can watch both the people in front and behind you

上大陸,我冇乜必要都唔會咩背"郎",
輕輕的我走了,正如我輕輕的來!!:em12:

楼主 发表于 2010-4-21 23:28:00 | 显示全部楼层 来自: 香港

師兄講得啱,,
我其實多數用側"咩"袋,,
個日有野買才背"郎",
不過我同好多 ching 一樣,,所有証件,,錢,,都放在身上

係東門呢D情況都好常見下,最離譜果次係03年係沙咀,就係牌坊入小小,有班為數15.6個地盤佬同當地一班扒手黨吵,人地吹雞,都五使幾分鐘,成班地盤佬俾人打到豬頭喇叭咀咁,仲不衹,身上錢包、金手鏈、頸鏈、手提電話都給搶走,成班地盤佬件件神高神大兼肥屍大隻,都搞成咁,可想而知打佢地既果班人係咩人!勸各師兄們,忍一時風平浪靜,退一步海闊天空!以上所見乃小弟親眼所見,絕無虛言!

楼主 发表于 2010-4-21 23:34:59 | 显示全部楼层 来自: 香港
係東門呢D情況都好常見下,最離譜果次係03年係沙咀,就係牌坊入小小,有班為數15.6個地盤佬同當地一班扒手 ...
無爭有為 发表于 2010-4-21 23:28

東門宜家相對安全得多...點解,,
就係因為之前D扒手太多,,HK and SZ news paper 寫晒出來,,
變咗宜家好多便衣公安巡邏,,
反而華強就高危D ,,但又唔駛太擔心喎,,又點解,,
香港人係華強唔係主要目標,,因為果度好內地人帶大量現金買貨架

東門宜家相對安全得多...點解,,
就係因為之前D扒手太多,,HK and SZ news paper 寫晒出來,,
變咗宜家好多便 ...
drydrydry 发表于 2010-4-21 23:34

dry兄分析得好好,不愧係資深會員老江湖!

咁仲衰... 個雀仔以為你玩佢.... 可能仲大鑊, 無左條501就算數啦!!
sverige 发表于 2010-4-21 16:45

好彩毋事! 呢個故事教訓我, 依家我係唔會放任何嘢喺個後袋!

刀片黨用既係印刷用刀片(好似叫:剮刀),
係用手指掂一掂都大出血,無左條501,
屎忽無事都可以偷笑,不 ...
shake201 发表于 2010-4-21 18:42

真係佩服佢哋嘅技術, 條501俾隻雀界到見到老底, 但係條老底(好薄)可以係完全毋事!

奇實冧番都驚, 好彩毋屁股開花!

除咗刀片黨,,,
仲有宜家幾 heat 嘅玻璃/光管黨啊,,,小心小心
drydrydry 发表于 2010-4-21 22:45

呢啲係屈字派, 但一樣要十分小心!

多謝c兄提醒,各位上去要小心~!