发帖
手机端
扫码访问

書生遊記5:「我和總統細佬有個約會 木屋燒烤」多相報告

14374 |56
超詳細,用心報告,如果個個好似師兄咁好心机,咁我地真係有眼福啦!讚!

楼主 发表于 2010-4-15 11:33:10 | 显示全部楼层 来自: 香港

多謝 E神超版加分鼓勵,,
太過獎啦,
多幾幅相,,加,,,,長氣,,的報告一份,,不值一晒,,
反而近期有幾位師姐,,師兄,的報告可讀性仲高啊

楼主 发表于 2010-4-15 12:03:42 | 显示全部楼层 来自: 香港
Dry伯伯 做乜木屋燒炭咁睇唔開呀
題目點解我和總統細佬有個約會既? 唔明窩
不過你既google street view真係 ...
小朋友仔 发表于 2010-4-14 02:03

首先多謝小朋友版主咁夜加分

"點解我和總統細佬有個約會既?"

關於木屋老闆....

奧巴馬胞弟馬克.恩德桑喬(Mark Ndesandjo)身份「未曝光」前,「木屋燒烤」的生意已很不錯。03 年開業至今,已共有 9 間分店,龍華分店也於上月試業,朋友去過埋怨說︰「下午 5 時才開業,至凌晨 4 時收檔,你 7 點去已坐滿...........
 馬克學養甚佳,與奧巴馬是同父異母兄弟,畢業於史丹福大學,並在多間美國企業工作。02 年因中美交流活動,來華學普通話及教英文,在深圳一住 6 年,及後他與中國友人在深圳開了「木屋燒烤」,平時愛閱《紅樓夢》及寫書法,餘閒在一間孤兒院教鋼琴與英語,娶了一位河南姑娘……是英國《泰晤士報》首先曝露了他的身份,及後《紐約時報》追訪,消息再在內地及香港火起來。

"你既google street view真係好犀利"

過獎啦,,唔犀利,,,,
不過咁樣應該容易明白,,方便D,,

"我的低能之道馬仔"

你識得馬仔呢本書,,,,
咁你有無睇過呢本啊
你鐘意呢類作品....你都好後生喎

评分

多謝 E神超版加分鼓勵,,
太過獎啦,
多幾幅相,,加,,,,長氣,,的報告一份,,不值一晒,,
反而近期有幾位師姐,, ...
drydrydry 发表于 2010-4-15 11:33

在此不得不說了!dry兄的飲食報告可觀性非常高!除了有食物照片,食評外,還加上清晰的指引,教我們怎去該處,這一點不得不佩服你了!:y-52:

楼主 发表于 2010-4-15 14:49:00 | 显示全部楼层 来自: 香港
香蜜湖太遠拉!
yangyangyang 发表于 2010-4-15 14:19

唔....坐地鐵都好方便,,,最緊要安全嘛

楼主 发表于 2010-4-15 14:55:25 | 显示全部楼层 来自: 香港
在此不得不說了!dry兄的飲食報告可觀性非常高!除了有食物照片,食評外,還加上清晰的指引,教我們怎去該處,這 ...
ST.JIM 发表于 2010-4-15 12:57

JIM 兄又過獎小弟啦,,
post 多兩張相加 幾句解說啫,,
什麼佩服,,,見笑各位才是啊...
我都期待你的新報告啊

正.我一个星期必去一次

.....唔切開佢食......我驚整單"肉汁殺人事件",( ref 19 樓reply)
drydrydry 发表于 2010-4-14 13:01

都係多得師兄你餡餅張相令我冧起自己啲"火羅"嘢啫!

師兄你個報告實在精彩!

RE: 書生遊記(五)我和總統細佬有個約會---木屋燒烤-多相報告

回复  drydrydry
各位師兄弟姐妹,,
交功課啦,,有得睇啦
drydrydry 发表于 2010-4-13 06:25

有無九兩菜啊DRY兄,前幾日空閒D你個報告未寫好,等左幾日頸都長左幾寸啊,呢兩日忙到甩轆都五記得睇你大作添:y-82:,sorry呀!呢間木屋用長龍食店黎形容就最貼切不過啦,試過2次專程飛的過去,但要排長龍最終都放棄左,今日睇到dry兄報告,都算係一種補償,多謝dry:em17:精彩報告!

楼主 发表于 2010-4-16 04:34:49 | 显示全部楼层 来自: 香港
超詳細,用心報告,如果個個好似師兄咁好心机,咁我地真係有眼福啦!讚!
atompower 发表于 2010-4-14 16:52

呢度的師兄,師姐,,個個寫報告都好有心嘅,,
師兄你都出D分享啦.
Thanks for your reply