发帖
手机端
扫码访问

小朋友試食簡報(3)福田金地名津 關內日本料理

8240 |36
http://www.sofood.cc/restaurant_sr.php?shopid=485

呢份報告又遲左 嘻嘻:y-18:  簡報如下
以下分數為試食中個人分數平均分
味道:78分★★★
乾淨:80分★★★★
地方:80分★★★★
方便:80分★★★★
服務:70分★★★
抵食:62分★★★
評語:價錢貴 份量少 食物普通
適合一個人去:有一人餐
味精指數:應該有d:y-82:

相片借一下女版的

刺身小船拼盤: 168元 53分★★ (賣相:3分,味道:3分,抵食:2分) 不覺得很新鮮 不差只是不值168元

登录/注册后可看大图

野菜海鮮薄餅: 25元 73分★★★ (賣相:3分,味道:4分,抵食:4分) 都幾好味 面頭是沙律醬 但不似薄餅

登录/注册后可看大图

大蝦天婦羅: 28元 70分★★★ (賣相:3分,味道:-分,抵食:4分) 我無食到 因為佢1兜得5件

登录/注册后可看大图

關內招牌面: 35元 53分★★ (賣相:3分,味道:3分,抵食:2分) 唔似豬骨湯 旦得半只比我食左好好味 面彈牙 叉燒完全不行 真不知招牌何在

登录/注册后可看大图

招牌石頭飯: 35元 87分★★★★ (賣相:4分,味道:5分,抵食:4分) 味道很好 熱 有波菜紅蘿蔔絲冬菇豬肉同旦

登录/注册后可看大图

鹽燒三文魚頭: 38元 60分★★★ (賣相:2分,味道:3分,抵食:4分) 幾腥:y-26:

登录/注册后可看大图

串燒物拼盤: 42元 73分★★★ (賣相:3分,味道:5分,抵食:3分) 有牛舌鰻魚雞肉羊肉豬頸肉冬菇青蕉

登录/注册后可看大图

野菜沙律: 10元 67分★★★ (賣相:3分,味道:4分,抵食:3分) 千島醬 沙律一般 無乜特別

登录/注册后可看大图

生果沙律: 10元 60分★★★ (賣相:3分,味道:4分,抵食:2分) 自家醬:y-68:  甜d 蘋果番茄 好食少少

登录/注册后可看大图

人均65元一d都唔抵食

後記(哈第一次寫):回家途中去吃左個番薯糖水yeah:em20:

小朋友穩食日誌(1)羅湖金光華哈大師
小朋友穩食日誌(2)羅湖萬象城美食廣場珍香小鐵板
小朋友穩食日誌(3)羅湖金光華馬拉爸爸
小朋友穩食日誌(4)羅湖東門中威飲食廣場九龍灣茶餐廳
小朋友穩食日誌(5)羅湖人民南路正斗茶餐廳
小朋友穩食日誌(6)羅湖金光華哈大師之二
小朋友穩食日誌(7)羅湖東門步行街鴻展廣場芭蕉泰國餐廳
小朋友試食簡報(1)福田三大炮川味特色食府
小朋友實況報導(1)羅湖檸檬街港記廚房
小朋友試食簡報(2)羅湖寶安南路 滕王閣食府
小朋友穩食日誌(8)福田振華路 迪富賓館西餐廳

评分

尼餐食完最多得三成飽

楼主 发表于 2010-4-6 00:14:13 | 显示全部楼层 来自: 香港
尼餐食完最多得三成飽
chlonline 发表于 2010-4-5 23:59

唔好咁講啦 你真係咁餓咩
店家都不是太差的
只是價錢不值囉

食番薯糖水? 即係你都肚餓啦^ ^

好彩那天我沒空,如果不是去到就慘啦,隨時餓死收場

呢份報告又遲左 嘻嘻  簡報如下
以下分數為試食中個人分數平均分
味道:78分★★★
乾淨:80分★★★ ...
小朋友仔 发表于 2010-4-5 23:45

大陸食糖水...
有無好介紹啊

0IORI0 发表于 2010-4-6 00:44

"餓死收場":em8:
Vshare 唔會咁刻薄呱
試食嘛,,,
都唔會預計食得飽,,,
最緊要係間店的質量,,
值唔值得推介

尼餐食完最多得三成飽
chlonline 发表于 2010-4-5 23:59

食日本野....
第一大原則...
"食巧不食飽"

楼主 发表于 2010-4-6 10:00:29 | 显示全部楼层 来自: 香港
食番薯糖水? 即係你都肚餓啦^ ^
chlonline 发表于 2010-4-6 00:22

我好多時回家路上都去吃糖水

楼主 发表于 2010-4-6 10:01:32 | 显示全部楼层 来自: 香港
0IORI0 发表于 2010-4-6 00:44

咁誇?