发帖
手机端
扫码访问

吹下水:大陸女人的現實,香港男人北上的可悲

关闭 [复制链接]
8749 |79

尋晚同老虎去左歡樂谷玩,
食埋飯返屋企,因為無帶鑰匙,
等左一陣佢幾個姊妹先返到屋企,
訓前幾個人係度吹下水,
發現大陸女人都係幾現實(好在老虎唔係),

姊妹A:頭先同個男人食西餐,唔岩胃口,對住個男人更加想早走
我:點解?
姊妹A:扮到神神秘秘話有禮物送俾我,點知係sk II精華素一支...
我:都幾好呀,有飯食有禮物收
姊妹A:佢好似以為我未見過sk II咁,猛咁叫我拆開黎睇,
我直接同佢講返屋企先拆,我屋企set cd都未用晒?
我:咩係CD?
姊妹A:Dior
我:哦,Christian Dior
老虎:哈哈哈…
我:哈哈哈…(但有d無奈)
姊妹A:個男人78年,32歲,成日同我吹自己好多女追?又話係香港做物流司機,一個月萬幾蚊,
自己點好點好,但係頭髮就中間分界,樣衰到爆!(xyz妳,我都係做物流)
我:中間分界?頭髮長定短先(xyz,我之前都係中間分界,妳係唔係指桑罵槐)
姊妹A:漢奸
我:食東亞病夫張紙個漢奸
姊妹A:就係

老虎、我及兩個姊姊爆笑

姊妹A:仲有你睇下,呢條手機繩係佢第一次送俾我,仲要同我講專登係香港買黎同脅黎俾我,
見佢時惡心死,第一句就話:我知道妳一定係好掛住我,但唔敢打俾我,驚影響我工作…
我:呢條電話繩...係唔係大陸夜市買,¥5蚊唔駛?(先達要賣$10蚊條)
姊妹A:我點知,聽到都起雞皮,惡心死!仲要同我講同我部電話襯到絕,
又吹自己識好多名牌,著衫著到香港好多女仔問佢著咩牌子,cd都唔知係咩,
見佢一次頭痛一次
我:其實名牌電話繩都好平啫,vivienne westwood舊款都係$300左右,
Gucci、LV、Fendi都係千鬆d...(X!你個低b揸車佬,追女就追女,唔識就唔好吹,
人地搵皮幾人仔一個月,有樓無仔,點解要煩到佢煩我唔俾我訓覺,2點幾啦,聽朝我好q都野做)
姊妹A:咪就係,之後我同佢講,我姊妹個男朋友都係做物流,人地20幾歲有公司又有4部車,
仲要俾幾皮野一個月我姊妹駛,佢唔信,話呢d死靚仔上親大陸就索K,High大左,吹水呃女
我:咁唔係真,妳又唔好呃人,我幾時有俾幾皮野妳姊妹駛先?(XX,又燒埋我度,我幾時有俾錢人駛,仲要幾皮一個月?幾億一晚就有)
姊妹A:咁佢唔信,反正新年時,佢去左你公司,呢D都係事實,窒下佢先開心

招呼完姊姊A又係時間招呼B
B:上次我識左個男仔仲好笑,叫佢隻手戴住隻好大粒石既介指,以為佢好疊水,點知佢話送粒俾我,我緊係話好啦!

之後全場除左我,都係度笑

我:假鑽石?
B:唔係,係X石?
我:咩話,施華洛石?(X我聽唔明)
B:唔係
老虎:X石、水晶、鑽石
我:寶石?
老虎:唔係
B:成粒珍寶珠咁大粒,駛唔駛拎俾你睇?
我:唔駛啦,我攰啦,早抖!

事實証明,好多大陸女人都係貪慕虛榮,唔係名牌唔用,無錢唔踩你,
你死你窮你賤你既事,家用禮物唔好Cheap(妳地有幾好又有幾身嬌肉貴?值得用d咁貴既野?而且妳地搵幾多一個月先?),
仲有好多上大陸玩既男人都係低收入高吹水人仕,
當然,亦有好多高學歷同高收入既ching,
可惜而家係深圳打工既女仔,大部份都鍾情國內同胞,
並且香港女性實在有點不敢恭為(入屋同妳除鞋,仲要幫你著埋拖鞋,
訓前幫你揼返2-3粒鐘骨,補多句:親愛的,今天你一定好累!,好好休息一下!
就算係假都無可能係香港搵到女人服務你),可能香港有例外,
但服務一定做唔到國內水平,好在小弟慶幸而家老虎唔睇錢,
亦唔好名牌,就算佢身邊親人 / 姊妹都係咁同我講(都唔明同一個阿媽生都可以分別咁大 )

我只知道好多大陸既js
如果有人溝佢,首要就係錢
因為佢地不約而同話好多香港男人騙左佢地??之後就再搵唔到佢
所以要d男人送d貴重野比佢,只係保障佢自己

訓前幾個人係度 ...
shake201 发表于 2010-3-8 16:28

遲早深震d女都患左港女症候群,而家好多女都話我睇中xx表,想係HK買 個xx袋,又睇中.......................,邊個老細貼士又俾成千蚊貼士,又請佢去xxx度食飯,........
總之聽見,個心就會#%%%#$@$@^$#!

楼主 发表于 2010-3-8 17:11:13 | 显示全部楼层 来自: 香港

sorry,小白CHING同大D版主,
頭先寫左一半閃左去做野!
不過件運輸佬就真係幾好笑,
我當信阿A,因為阿A非常可信,
30幾歲人有無咁自戀先...

我只知道好多大陸既js
如果有人溝佢,首要就係錢
因為佢地不約而同話好多香港男人騙左佢地??之後就再搵 ...
小白 发表于 2010-3-8 16:44

ai... coz JS go to SZ for $ ma.... they just put that as priority

sorry,小白CHING同大版主,
頭先寫左一半閃左去做野!
不過件運輸佬就真係幾好笑,
我當信阿A,因為阿A非 ...
shake201 发表于 2010-3-8 17:11
玩下手條女呃哂我地hk人d錢貼比佢大陸條仔咋

楼主 发表于 2010-3-8 17:35:59 | 显示全部楼层 来自: 香港
我對大陸女人講嘅嘢一向只會信佢半成,佢地講乜都唔會影响到我...
而我亦從來未試過送嘢比D js,講真送都送 ...
包大人 发表于 2010-3-8 17:28

講實話,送野俾JS,不如問佢開幾錢1Q?
嘻,我都好認同港女比港男寵壞,
我似我前妻咁,唔駛做,日日係屋企訓到3-4點,
定時定侯有人送野比佢食,家務都係有人做,
要買咩能力範圍可以,就買咩...
最後....

訓前幾個人係度 ...
shake201 发表于 2010-3-8 16:28

大有人在, 呢D衹係冰山一角.............. 真係無言!