发帖
手机端
扫码访问

石頭燒雞+薑蔥煀鯉

关闭 [复制链接]
9996 |20
年28上東莞公司準備收爐,lunch time大陸同事話莞城有間石頭燒雞ng錯,仲有個大魚塘,客人可以自己釣魚,釣到咩魚就食咩魚.

呢間野係莞深高速道入口,雞娜甘大個招牌,好易搵到

年28熱到甩轆,反而坐係外面食飯.蒞得更舒服

有魚杆租比客人釣魚

甘大個魚塘,釣ng釣到魚就要睇客人本事la

我自問ng識釣魚,梗係幫襯飯店魚池la

呢條鯉魚好生猛,d魚憐金黃色仲閃閃生光,每斤買rmb15,兩件重.只買rmb30

呢間d雞週圉走,冇皇管.你要邊隻就邊隻

石頭燒雞烤制現場

飯前小吃有油炸花生

仲有久圍了ge喬頭

石頭燒雞,斤零重.好有炭火香味

皮烤得夠香,肉質夠爽滑.最正係隻雞一d都ng肥

薑蔥煀鯉上檯la,好香薑蔥味.雖然ng係鯉魚公.但我都己好滿意

魚肉晶瑩通透,魚憐卜卜脆.鯉魚咀非常正.呢條魚缺點係太細條.如果重番一,兩斤就仲正

清炒塘蒿,簡簡單單.食得好舒服

全牛鍋,,,,,,,講真我都係第一次食

裡面有牛腸,牛肺,牛肚,牛肝,牛心,牛腩.但話真味道一般

4個送,加埋ng洗rmb130

评分

師兄你真識食,聽講石頭燒雞好食過平時酒樓D炸子雞,真係名不虛傳!

看來不錯, 經常到莞城, 一定會試, 師兄有電話及地址提供嗎?

Ching i want the tel. phone no. and full address too, thanks very much..i heard this for long time but never been there before...

如果坐的士去幾錢?

真係平,靚,正,,,,又可玩埋釣魚...
師兄有無詳細地址呀...?

嘩...好正呀....睇到都覺肚餓

看不到图片,怎么办......

價錢都可!接受

薑蔥煀鯉好正呀~~~不過好似遠左d