发帖
手机端
扫码访问

蝙蝠食談(1) → 系廁所飲下午茶

5011 |21

餐廳叫Modern Toilet,其實之前睇雜誌時已睇過佢嘅廣告,反正未試過

咁就孖老婆上去嘆番個下午茶啦!

IMG0030A.jpg        IMG0029A.jpg          IMG0026A.jpg                               

內容:餐廳分兩層二樓比較大而一樓就細D,睇唔出都有八成顧客光顧梗,餐

廳佈置都幾攪嘢,牆身放置了浴室用品而坐椅就好似馬桶咁,坐上去就

好似一邊柯屎一邊食嘢咁 face%20(0)[1].gif 我同老婆就叫咗五樣嘢,簡評如下:-

椰香奶茶冰(加椰果) - 用個似尿兜嘅杯裝住都幾Q,味道就一般啦,D椰

子味冚過奶茶味,加椰果比多2蚊但唔係有好多得

幾粒,兩個人飲唔係好夠喉,一人一杯好D!

(單價20蚊+2蚊椰果)

墨西哥香辣烤鷄翅(3隻) - 鷄翼味道都唔錯辣辣地幾惹味,隔籬嗰舊好似

〝屎〞嘅嘢係碟蓋用黎冚著D調味辣醬。

(單價20蚊)

台灣官財板 - 好似西多士咁裝著D海鮮配料包括蝦、墨魚圈等,味道還

可以但由於配料有汁關係,令到個麵包盒濕咗後軟淋淋,

唔好食。 (單價22蚊)

台灣蠔仔煎 - 嗰樣似蠔仔餅但係食落去無味道之餘仲好似食漿糊咁,D蠔

仔又唔多熟,至差哩樣嘢所以差不多成碟無食到!

(單價14蚊)

馬桶一號 - 主要用沙冰做底,外面除了擺放兩個雪糕球外亦鋪放了很多

配料包括葡萄干、麥提沙、啫哩粒,仲有幾樣不知係乜嘅甜配

料,真係兩個人都食唔哂,結果食剩D沙冰,睇睇相似唔似

成灘屎水 face%20(293)[1].gif (單價28蚊)

埋單消費合共106蚊(當然係人民幣啦)

總結:除了甜品可取之外,哩間餐廳嘅嘢食只屬一般,唯一好處就係環境夠特別,

不失為一個聊天好去處 face%20(330)[1].gif

後記:掙D唔記得講就係哩間餐廳附設了一個瘋狂發泌區,顧名思義就係比客人

發泌、發脾氣、發爛渣之用,點發?就係客人每消費滿100蚊就比3隻碟

你打爛佢,當然區內有哂防護措施以免被爛碟弄傷啦,如果消費多D會比

多D碟你發泌,其實我都想向老婆發泌下,不過佢系度無謂啦 face (319)[1].gif

评分

此帖仅作者可见

楼主 发表于 2010-2-27 00:37:36 | 显示全部楼层 来自: 香港
此帖仅作者可见

此帖仅作者可见

此帖仅作者可见

此帖仅作者可见

楼主 发表于 2010-2-27 12:21:48 | 显示全部楼层 来自: 香港
此帖仅作者可见

此帖仅作者可见

此帖仅作者可见

楼主 发表于 2010-3-1 11:19:27 | 显示全部楼层 来自: 香港
此帖仅作者可见