发帖
手机端
扫码访问

書生遊記(1)日本拉麵名店變身登陸深圳 加咗地圖and交通指南

关闭 [复制链接]
16711 |71
好似好一般.上深圳如想食拉麵多數去味千因同香港價錢比感覺很超值.而且味道同香港差不多.

一蘭!!!!!!thx sharing ar!!!!

楼主 发表于 2009-12-30 10:17:06 | 显示全部楼层 来自: 香港
好似好一般.上深圳如想食拉麵多數去味千因同香港價錢比感覺很超值.而且味道同香港差不多. ...
kubihk 发表于 2009-12-29 19:03

就係因為HK and SZ 味千分別唔大,
先上去試試其他,,
我自己就唔太鐘意味千,
Anyway thanks for reply

無錯華強北都有間分店
上次我逛電腦野爭少少就入左去食

楼主 发表于 2010-1-2 17:08:43 | 显示全部楼层 来自: 香港
一蘭!!!!!!thx sharing ar!!!!
superciw 发表于 2009-12-29 21:46

係架,佢地D服務員講地老細係一蘭,
師兄你有無試過,日本個間..
Thanks for reply

先感謝DRY的報告,我都唔駛講咁多啦,DRY兄寫野有質素已經係大家公認。可能係一家普通既日式拉麵店,o係DRY兄既妙筆下,令一向唔鐘意o係大陸食日本野既我都有興趣去試一試,睇下佢地D拉麵得唔得。
自從vshare改版,我至發現呢個飲食討論區,雖然遲左D,但遲好過唔知定。
以前想搵深圳飲食資料只識上國內既飲食網,不過大家口味有分歧,未必完全o岩用,而家就多左個好既選擇啦,仲要係港式既生動描述報告,可閱性真係好高,我一於多D入黎參考參考。

楼主 发表于 2010-1-3 19:18:19 | 显示全部楼层 来自: 香港
先感謝DRY的報告,我都唔駛講咁多啦,DRY兄寫野有質素已經係大家公認。可能係一家普通既日式拉麵店,o係DRY ...
chulo2009 发表于 2010-1-2 19:27

chulo 兄 ,
太客氣啦,除咗揼骨 ,食野都係我北上其中一個原因,,
咁有時試食完,,順便大家分享下 lor ,無論好吃與否,,
幾時你都出D報告分享啦,,

chulo 兄 ,
太客氣啦,除咗揼骨 ,食野都係我北上其中一個原因,,
咁有時試食完,,順便大家分享下 lor ,無論 ...
drydrydry 发表于 2010-1-3 19:18

為了發揚vshare既精神,我一於學DRY兄及其他師兄將o係深圳既飲食經驗寫出黎。
幾時?唉,我都唔知。呢兩個月唔單止忙到骨都冇dup過,上親大陸都係食應酬飯,冇乜值得講,不過我會提自己遇到美食就一於mark低佢番黎報告,暫時請容許我先溫下書,參讀大家既報告。

之前經過華強北果間,見到好像同味千差唔多,所以就沒入去試。
見到dry兄寫得咁好,下次唔試唔得。:y-83:

楼主 发表于 2010-1-4 19:05:21 | 显示全部楼层 来自: 香港

Thanks for your reply,

我自己覺得D冷麵同蒸蛋就幾好食,
其他就一般般啦,
華強間分店大D,有卡位,好坐D