发帖
手机端
扫码访问

深圳@品村 之 任點任食自助餐(轉載分享)

关闭 [复制链接]
8119 |18
星期六同家人去左東門行街 ,行完街就去左品村食野,
呢次係加左價後第一次返去食,就睇下D水準仲keep唔keep到,
同大家分享一下

登录/注册后可看大图

加左價 上次去都係138一位

登录/注册后可看大图

先上個剌身

登录/注册后可看大图

D剌身都ok新鮮 p.s 上圖左邊個碟係 珍珠蚌剌身 ,爽口...不過無味既

登录/注册后可看大图

好味

登录/注册后可看大图

生蠔.....一個字  掂

登录/注册后可看大图

阿根延剌蝦壽司  ok好味

登录/注册后可看大图

馬刀貝壽司 淡淡地..無乜味...p.s 都係赤貝好食d

登录/注册后可看大图

炸蝦卷.....好味

登录/注册后可看大图

蟹子沙津....個人去到邊都會叫既....
食完d生既....開始黎d熱食

登录/注册后可看大图

鵝肝.....無上一次黎食咁好.......唔係咁香

登录/注册后可看大图

鐵板牛仔骨.....都ok好食

登录/注册后可看大图

吉列大蝦....呢個都好味   (謎之聲:係炸野你都話好味架啦)

登录/注册后可看大图

吉列生蠔.....無乜蠔味... 但係炸到個皮咁脆...照食

登录/注册后可看大图

炸蝦天婦羅....呢個好味..個皮夠薄夠脆...d蝦肉又無話霉..  (謎之聲:又係炸野)

登录/注册后可看大图

帶子北海燒....呢個....我用筷子撩黎撩去都搵唔到舊帶子:y-50: ....然後老豆話d帶子切左好細粒....so..我剩係食左面個塊芝士...

登录/注册后可看大图

鹽燒秋刀魚....

登录/注册后可看大图

雪魚西京燒..... 呢個魚個汁好甜...甜到食唔到

登录/注册后可看大图

川香辣子雞.....d雞炸到好香口...但唔夠辣..都ok好食

登录/注册后可看大图

花旗參純竹絲雞.....好好味....老婆飲左4個....

登录/注册后可看大图

大家估下係乜黎.....(呢個一黎個陣我講左句.....邊個叫架..咁似細個o個陣整個d臭彈既...)

登录/注册后可看大图

原來係蘆筍黎既.......

登录/注册后可看大图

清酒煮文蛤.....麻麻地....無酒味....剩係食到胡椒味......

登录/注册后可看大图

唔知咩鴨胸..老豆叫既..(o岩o岩問佢記唔記得個菜名...佢回我鴨胸咪鴨胸囉....我 ,然後再加句...你點做記者架..我再 )
呢個鴨胸酸酸甜甜咁....都ok好食既

登录/注册后可看大图

呢個都係老豆叫既....唔知咩五花腩.....今次唔問菜名喇 ....
舊腩肉....好好味..d肥膏做到溶既效果,建議一舊切開分黎食...因為好大舊...食完一舊飽左

登录/注册后可看大图

炒雜菜....上次都有叫...今次碟炒雜菜無左金菇菜...

登录/注册后可看大图

毛豆...好食又好玩......我必...必...必

登录/注册后可看大图

炸南瓜片

登录/注册后可看大图

羊架.....好食..無騷味

登录/注册后可看大图

鐵板牛柳粒....呢個好味

登录/注册后可看大图

黃金蝦....

登录/注册后可看大图

魚翅湯.......唔掂..有陣油益味...p.s因為食野途中有同個副經理傾開計...佢搵左個總廚黎..經總廚了解過後...
話返俾我地聽...可能係d師父整完之後o係個爐度座熱座得太耐..
佢地d服務態度真係幾好....個副經理仲帶我周圍影相添

登录/注册后可看大图

茶壺湯.....

登录/注册后可看大图

入面個湯....

登录/注册后可看大图

呢個.....納豆...老婆話無食過...我叫佢試下...已經警告過納豆係好臭既.....
係乜都試下既心態下叫左......搞完一輪....老婆食左一粒....(半秒唔夠吐返出黎)
緊住成碟倒左:smile_o01: (依.....打打下字背後有d殺氣)
  原來打到呢度咁岩老婆走返入房睇到

登录/注册后可看大图

大閘蟹....無叫到...但係都走去影下:smile_o01:

登录/注册后可看大图

壽司吧...

登录/注册后可看大图

大廳...因為d房全部都有人....所以入唔到去影相

登录/注册后可看大图

鐵板燒....

登录/注册后可看大图

o個晚仲有個畫家o係度..免費幫你畫肖像
食飽左...個副經理帶我周圍行...行左過隔離D21

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

原來佢地有卡拉ok房既.....可以點哂D21同品村既野食....(早d講丫嘛 )

登录/注册后可看大图

最後食既係士多啤梨雪糕.......飽哂

今次就係咁先,下次再同大家分享過

评分

i will go all 25  must eat thx 大閘蟹..帶子北海燒..剌身..吉列大蝦....鵝肝:y-65::y-56:

星期六同家人去左東門行街 ,行完街就去左品村食野,
呢次係加左價後第一次返去食,就睇下D水準仲keep唔keep到 ...
k寶 发表于 2009-12-20 17:05

品村呢間餐廳,
我由佢試業開始幫襯..都差唔多食過十幾次啦..
不過我覺佢D水準已跌咗好多啦(純個人意見)
不過都 keep 得好過 "大漁"好多..
佰零蚊任食..OK la,
佢隔離..即係以前"大源"果鋪位..開咗間新野..
好似叫做"生和"同品村一樣 style,
都係日式任食任飲..價錢好似 150 ,不過有得打折,,
我無試過,,不過有同事試過就話水準高過D..
睇嚟有排爭啦..
最好就減價促銷,,益下我地D消費者啦:em8:

ching 唔知聖誕駛唔駛附加費呢?想話到時同 D fd 整個覓食團!

品村呢間餐廳,
我由佢試業開始幫襯..都差唔多食過十幾次啦..
不過我覺佢D水準已跌咗好多啦(純個人意見)
不 ...
drydrydry 发表于 2009-12-21 03:42

登录/注册后可看大图
[/url]

我意見同ching你剛剛相反,我都覺得品村同大漁水準都跌左,但係大漁好食啲
當然論刺身,品村好少少,但係呢少少唔足以叫我去食囉.燒野就點都係大漁勝一籌

Food looks so yummy with many choices...will try it on 12/26. Will there be any surcharge?

我意見同ching你剛剛相反,我都覺得品村同大漁水準都跌左,但係大漁好食啲
當然論刺身,品村好少少,但係呢 ...
小李老x 发表于 2009-12-21 11:34

純以食物味道評論,好難話邊個掂,,
每人的口味各有不同...你鹹我淡..無均一標準,,
不過我話大漁 keep得唔好,
除咗食物之外,,包括佢嘅 service ,,,
eg,,
由唔限時,到限時...到直情想你快D食完走比位下一輪..
由叫親都有到...呢樣無,,果樣限叫...
由每 round order 來齊......
變到頭round 100%, 2 round 70% , 3 round 三催四請 50%
所以我覺得大漁唔好....
(我到過 福民 ,中信, 佳零拿 ,益田廣場等分店)

純以食物味道評論,好難話邊個掂,,
每人的口味各有不同...你鹹我淡..無均一標準,,
不過我話大漁 keep得唔 ...
drydrydry 发表于 2009-12-21 18:09

登录/注册后可看大图
[/url]

呢樣又係,不過呢個情況我係品村一樣又遇到

没去过品村,不知道品村限时不?

多謝師兄精彩報告,我覺得品村確係係深圳食過最好的日本菜!