发帖
手机端
扫码访问

戀戰沖繩

关闭 [复制链接]
4050 |5

哈哈!各位,好耐冇見喇!我知大家好掛住我!冇辦法啦,叫得做老頑童,就緊係神龍見首不見尾,遊戲人間、雲遊四海架啦!:y-87: 呢排我周圍去玩,又周圍去修練,所以咪唔見人囉!拿,見你地咁掛住我,我就首先送D野比大家,作出一個全vshare 第一創舉先啦!咁話晒我都係第一個元老,呢D創舉就緊係第一個又我做啦!拿,大家從今以後唔駛再掛住我,又拋西瓜又搵道士搵我喇!因為我已經將我張車頭相換左我真身!大家以後見到我張相就可以要黎止下咳先啦!哈哈,我係咪好可愛呢?簡直係人見人愛、車見車載、阿婆見到都釘蓋啦!:y-58: 呵呵呵..... 我唔驚比人點相架!因為如果你睇完張相都可以推番而家噶我兼係街認到我噶,我老頑童肯定你係蘇民峰兼請你去沖繩!哈哈哈~~~:y-18:

好喇!講左咁耐,大家都好心急喇!我知你地等左我gei 史詩式萬言書老頑童成魔之路第三章好耐架喇!唔講咁多,我正式宣佈我噶成魔之路第三章之戀戰沖繩正式展開!Let's GO!!!!!!

旅遊篇

首先,我今次遠征沖繩,係同我老虎女一齊去噶...所以,要同佢一齊又去旅行又要同時去修煉:y-30: ,大家可想而知難度係有幾高!所以,我今次真係歷盡艱辛先出到呢個包膠比大家架!大家真係要慢慢欣賞,再三回味呀!

小弟係五月中出發,今次選擇去沖繩係由於想去日本,但當時日本D大城市已經社區爆發豬流感,所以被迫要去到呢個冇雷公咁遠噶地方,心諗點睇都冇咁快傳到去沖繩掛!雖然呢個地方偏遠,但估唔到,又幾多野玩喎!而家去沖繩好方便,有HK Express 直航去,唔駛好似以前咁下下要轉機,方便好多!:y-83:

由於沖繩市內交通非常之唔方便,所以小弟今次特登係當地租架車去玩!真係勁抵囉!租三日兩夜連保險都係6900,計埋三日油費2300真係一萬都重有找!對番八算即係港紙$250一日到,每人都係一百鬆D一日!真係香港都租唔到啦!所以奉勸大家,去到日本,一定係租車玩最抵架啦!又慳時間,又抵,又可以去邊就去邊,如果唔係有車,我今次都去唔到修行呀!架車係咩車,之唔係Honda Jazz 囉!1300c.c,抵玩啦!比D相過你地睇啦!

順帶一提,係我忠實fans 都應該知我係精明派噶二當家 (大當家當然係我honey 師弟啦)!咁我去玩得當然要又平又正又疏干啦!我今次去呢個五日四夜沖繩修煉之旅酒店連直航機票package 都只係$4200!酒店就一定住四星或五星!如果大家搵到平過我噶,請通知聲!哈哈!拿,由於呢篇唔係遊記,所以去邊到玩邊到食野就唔講咁detail喇!唔係肯定比西門神話鬼我唯老不尊、教壞你地寫埋D無黎拉更噶野!所以我都係post D相比大家睇下算啦!

當地有名吹玻璃手信!戰物之一

去到日本,緊係要買野啦!手信同大吟嚷點小得呀!

沖繩必買手信,石獅 (Shisa) 也!要黎鎮宅架!

小弟住噶酒店,不過只住左一晚!王菲、哥哥同偉仔都住過架!:y-22:

你睇下房間望出去個天同D風景靚到!個海仲要有幾隻色呀陰公!:y-65:

酒店內重有教堂比你結婚及影婚紗相!當日我就見到對新人影相!條女靚到呢!仲要身材爆好囉!真係想走上去........:em11:

酒店食早餐地方

去到沖繩,緊係要玩下Water Sport 啦!我淨係玩Sea Walk (即係係水底一路行一路睇魚仔)都要7000呀 !(我心諗,唔知我比自己條象象佢地睇佢地會唔會比番700我呢?:em18: ) 玩埋降落傘、浮潛、水上電單車、香蕉船加加埋埋都玩左成二萬咁滯!唔記得講比大家聽,老頑童係唔識遊水架!哈哈!

係咁浪漫噶景色,緊係要老虎女錫下我啦...哈哈....sweet 到呢~~~~(發花癲中):y-53:

呵呵!和牛刺身同sushi 呀!Oishi!

那魚市場食海鮮,正!當日仲見到有電視台採訪!

當地特產海葡萄海膽飯,正到呢~~~:y-11:

唔好睇小呢餐,牛扒係用石垣牛做,湯係近似西班牙凍湯湯,超好味!Yummy Yummy~~

呢間就正囉,Shabu Shabu 豚肉,D豚肉係用當地有名噶Aguus 豬做,肥到呢!間野仲好古色古香,誇到有瀑布係餐廳入面tim 呀!

最出名名勝萬座毛,冇黎過即係冇去過沖繩!

手信勝地,御果子御殿,地方超大,D手信野食正到要破產!

按摩篇
  話說小弟玩左幾日都到想死咁滯!終於去到第三日已經頂唔住要去按摩!我係我其中住噶一間四星級酒店做按摩,而且仲係上房按tim!最衰係同條女一齊啦,唔係分分鐘可以好似葉問咁同個架妹打番場詠春 (唔好講笑,好多技師話我似甄子丹架:y-6: )!其實上房按重有一個原因,大家睇下下面兩個menu。左手面係係spa center入面按,40分鐘要6300!右手面個menu係案內按足60分鐘都係6300!如果你係我,你揀係邊樹按先?其實呢個價錢係日本酒店黎講算叫做平!因為一般胡星紙酒店一個鐘閒閒地都要一萬!即係八舊水港紙!同去泰國banyan tree 差唔多價錢!仲要係齋按咋,如果做spa 仲貴呀!當然,如果係街D樓上鋪按就平好多啦!4至5000一個鐘都見過tim!

不過貴還貴,我好肯定係日本按摩係我去過全世界咁多地方最舒服噶 (邪骨另計,我去過係澳洲最正)!第一,當然係日本妹正D啦!第二,日本人真係好專業,佢地D按摩技術確實係Ichiban,仲好過泰國!我同老虎女各佔一張床,我就著住T恤短褲扒係床到按!黎左個三十鬆小小噶中女,年紀就大D,但偏瘦同個樣算唔錯,仲有成五尺七咁高tim!佢同我按左十分鐘我已經舒服到震兼已經去左搵我老豆--周公!:y-16: 真係好舒服好舒服!跟手反身按手腳都好到位!oh.....媽媽咪呀....怎麼天生不是日本人呀??最後佢走左我都完全唔知佢走!你話係咪正得幾緊要呢!

BYE BYE!

评分

好正呀......

個藍天白雲好正

日本正呀

還是喜歡沖繩
多一些

回复 2# rhkr1811

點解我地無得娣?