发帖
手机端
扫码访问

星期五擺明原文轉貼師弟既心血報告

关闭 [复制链接]
3565 |28

你係son...唔係神....唔驚:y-30:
飛飛839 發表於 2009-5-15 14:21

我驚架...我好細胆架!!!

所以煩請各網民尊重一下師弟兄既無私貢獻,用心去睇報告,用有意思既句子去回覆!!!

可能師弟係星期五既高層,你都知呢度幾多高層架啦~:em11:
ea_son 發表於 2009-5-15 14:01

不如叫[師弟星期五]仲好...:em8:

不如叫[師弟星期五]仲好...:em8:
SharpDennis 發表於 2009-5-15 14:44
或"師弟賓走痕"週刊:em12:

可能係師弟授權呢

有開名, 有指明轉貼, 都算可以接受, 好過有張大報, 將呢度 d post 懶係話自己收風知道咁樣.

師弟好野!~!~

师弟默认就没问题了~

得閒去勝利網了解下
陣間你呢篇野比勝利網既人拎番去做笑柄就唔好了

師弟向大家 ( 順便再向任何版主 , 超版主 ) 再交代

1. 師弟呢個網名真的源自 16X , 小弟亦跟 16X 網主 肥圭 熟落
至今亦在 16X forum 吹水

2. 2006 年 1 月 才首以 去了 勝X網 開筆 , 之後亦跟 網主 阿 lone 偶有聯系
勝X網 是 雜誌 Friday 的 副產品 , 當年 阿 lone 也曾經邀請小弟寫小小有關中港通訊專欄 , 亦話會給我稿費作心意 , 我當時拒絕了 , 自問文筆非好 , 另外小弟又忙 , 才婉拒了阿 lone 之好意 , 我話不如在 forum 求其開個中港通訊版給我 , 等我寫好 , 就自己轉載 , 這亦是小弟在當年默許了 阿 lone 可在 勝X網 轉載 小弟之文
這就是轉載的由來 , 我可以大聲講 , 跟 勝X網 的關係是不錯的 , 亦不會有大改動
我也重申向廣大讀者表明 , 我由 2006 年至今 , 是沒有收過 勝X網 或 Friday 一分錢
出報告乃小弟興趣 , 選擇性轉貼到 勝利網 或 16X , 乃是情義結 , 小弟幾重感情 , 不會因為過了 vshare 而放棄大家已建立的感情 , 希望大家明遼

至於日後會否向 Friday 收取稿費 , 小弟會在今年合適的時間向 Friday 阿 lone 提出
我也會在 vshare 申報

3. 2008 年 5 月才過來 vshare 開筆 , 好簡單 , 見到正骨 , 看過內文 , 覺得對我比較合適 , 就開筆了 , 亦主動相約本網網主 anthony  打招呼 , 也有交代過小弟跟 169X及 勝X網 之 關係 , 小弟最怕人估估吓 才 大膽 相約 vshare網主 先溝通 , 亦多得 vshare 網主 , 才令小弟沒有在 vshare 變炮灰 , 就係 師弟 個名 太敏感 , 才會令人聯想其他兩個風月網 , 希望借今次 , 再給大家知 , 師弟 為一個個體 , 與幾大風月網全是友好關係 , 希望某些版主不用再多心 !!

4. 小弟已全用 vshare 作平台 , 第一手創作均出自 vshare
報告會選擇性轉到 勝利網 , 16X forum , 也會放到 u wants , 及一些不出名 forum
所有足本 , 均在 vshare
與網友互動對話 , 亦在 vshare
我猜我投入 vshare 的時間 , 心機 , 大家是有眼見的 !!
來臨日子也會專心投放時間在 vshare 及 為 2009 師弟手記 創下一個 史無前例 的 正骨消費后報告 , 挑戰自己 , 至今 , 不足 5 個月 , 已寫了 90 多篇報告 , 絕非求求其其的寫 , 當中放下的時間 , 金錢 , 心血 , 絕非一件易事 , 要有堅毅的精神 , 才能有師弟手記

希望在來臨的 7 個多月 , 繼續支持師弟