发帖
手机端
扫码访问

退還深圳通一問...

关闭 [复制链接]
1363 |6
事緣幾個月前我以為自己唔見左張深圳通, 拿拿臨又買多張, 點知前幾日係屋企清下雜物時個張以為唔見左嘅深圳通又好神奇咁再次出現, 見今日咁岩番大陸, 咪諗住退番一張深圳通, 係老街站去客務中心問, 個職員話退唔到, 要去華強路個邊退, 個職員又講到一舊舊, 想問下有冇師兄退過深圳通? 想問下有咩手續同埋係咪華強路站就可以退到???
事緣幾個月前我以為自己唔見左張深圳通, 拿拿臨又買多張, 點知前幾日係屋企清下雜物時個張以為唔見左嘅深圳通又好神奇咁再次出現, 見今日咁岩番大陸, 咪諗住退番一張深圳通, 係老街站去客務中心問, 個職員話退唔到,  ...
yaryar 發表於 2009-5-13 21:12

退 卡 网 点:
一、好卡退卡(卡面完好、芯片可读)地点:
    1、卡内余额在人民币50元以内的可在农村商业银行各7-11便利店百里汇便利店万店通便利店深圳通客服中心(深南中路电子大厦一楼101室)和 桃源村26路公交总站客服网点办理退卡业务;
    2、卡内余额在人民币50元至300元之间的,在深圳通客服中心(深南中路电子大厦一楼101室)和 桃源村26路公交总站客服网点办理退卡业务;
    3、卡内余额超过人民币300元的,持卡人需要到深圳通指定网点办理。

二、 坏卡退卡(芯片不可读)地点:
  1、深圳通客服中心(深南中路电子大厦一楼101室)。
    2、东昌客服网点(东昌路8号23路公交总站)   
    3、桃源村客服网点(南山区龙珠七路桃源村26路公交总站)
    4、深圳通横岗客服分部(龙岗区横岗镇湛宝路12号中心广场东侧、交通银行横岗支
行2楼)

三、深圳通学生卡退卡地点在深圳发展银行网点办理。

四、纪念卡、销售版卡(退卡内余额业务):可在所有的深圳通退卡网点办理。

楼主 发表于 2009-5-14 23:38:04 | 显示全部楼层 来自: 香港
退 卡 网 点:
一、好卡退卡(卡面完好、芯片可读)地点:
    1、卡内余额在人民币50元以内的可在农村商业银行各、7-11便利店、百里汇便利店、万店通便利店及深圳通客服中心(深南中路电子大厦一楼101室)和 桃源 ...
fox~1697 發表於 2009-5-14 01:29

師兄, 你d料係邊度搵??? 可以post條link比我嗎, thanks!!!

好詳細的資料, 好有用. 謝.

師兄, 你d料係邊度搵??? 可以post條link比我嗎, thanks!!!
yaryar 發表於 2009-5-14 23:38

http://www.shenzhentong.com/service/index.do?m=0406

楼主 发表于 2009-5-17 01:02:25 | 显示全部楼层 来自: 香港

唔該哂師兄, 收到你pm啦, thanks!!!
yaryar 發表於 2009-5-17 01:02

唔使客氣,:em19:     知道一定幫手!!