发帖
手机端
扫码访问

福田口岸

关闭 [复制链接]
2467 |17
想問一下, 除左搭港鐵到落馬州站外, 有乜野 '快' o既方法去到福田口岸? 因為我住港島, 通常係過海響紅磡轉 mtr, 唔知會唔會有 d 再快 d 直接 d o既方法去呢? 大家提議下哩.
想問一下, 除左搭港鐵到落馬州站外, 有乜野 '快' o既方法去到福田口岸? 因為我住港島, 通常係過海響紅磡轉 mtr, 唔知會唔會有 d 再快 d 直接 d o既方法去呢? 大家提議下哩. ...
jli 發表於 2009-4-19 14:08

皇岡可以嗎? 都係福田區, 係灣仔碼頭有車去

如果一定要去福田口岸, 除了火車, 您可以去元朗坐B1 巴士或 75小巴

楼主 发表于 2009-4-19 14:20:55 | 显示全部楼层 来自: 香港
平時我就係咁樣搭法, 但過左關後如果唔搭廠車, 就難免要打的出番去了.

平時我就係咁樣搭法, 但過左關後如果唔搭廠車, 就難免要打的出番去了.
jli 發表於 2009-4-19 14:20

您要去邊先??

楼主 发表于 2009-4-19 14:27:48 | 显示全部楼层 来自: 香港
因為好多時係會去番其它深圳地鐵站附近遊, 好多時我都係打的去福民或崗廈地鐵站, 另外響皇崗搭公車都算係一個方法o既...

B1 兜路@元朗, 情況嚴重, 75 號小巴就未搭過了. 如果搭西鐵去到元朗再轉, 都係一個方法.

因為好多時係會去番其它深圳地鐵站附近遊, 好多時我都係打的去福民或崗廈地鐵站, 另外響皇崗搭公車都算係一個方法o既...

B1 兜路@元朗, 情況嚴重, 75 號小巴就未搭過了. 如果搭西鐵去到元朗再轉, 都係一個方法. ...
jli 發表於 2009-4-19 14:27

比個website您研究下

http://yl.hk/bus/ft_border.htm

楼主 发表于 2009-4-19 15:25:09 | 显示全部楼层 来自: 香港
7# 風雲

謝謝, 似乎 B1 相對係一個比較好的選擇. 不過始終都係比直巴慢太多了....

7# 風雲

謝謝, 似乎 B1 相對係一個比較好的選擇. 不過始終都係比直巴慢太多了....
jli 發表於 2009-4-19 15:25

其实要睇你住港島边区,同埋上深圳去边区,

先至容易做个组合.

還是落灣仔搭大巴快呀~皇崗都有好多骨場比你選擇丫~