发帖
手机端
扫码访问

BeeEzi 常用術語---新人必讀 (修訂日期:4/1/2016)

58965 |433
楼主 发表于 2011-2-20 22:48:34 | 显示全部楼层 来自: 香港

I think you misunderstood my word.  I never and ever treat you as a competitior.  Just as what you said, we are brothers.  I just want to archieve the goal together as a memorial.
:y-50:

大師兄 KT (悟空) 花果山美猴王
二師兄 雲 師兄 (步驚雲係排第二的!)
三師兄 花 C9  (當年 吹水三人組, ...
edwin_bear_bear 发表于 2011-2-20 22:47

:em17::em17:多謝幫手
我非常喜愛[散人]
當年開正帖 *@*幾時有得睇名振天下連版主都入嚟吹番幾版:em8:

I think you misunderstood my word.  I never and ever treat you as a competitior.  Just as what yo ...
花師奶 发表于 2011-2-20 22:48

Sorry!
包大人case makes me think a lot today.  
It's better for us to stop 吹水 too much.:em17:

1)  水方只係包宅,我係度只係打工,只係剛剛升左做「保潔部主管」,成日拿著個電筒照來照去果個就係我
2 ...
HAMGER 发表于 2011-2-20 04:19

>> 2) 「飯盒」以我所知,係當你細佬想開飯時既對象,直接d講即係「炮友」<<

就「飯盒」一詞,小弟有些少補充:

細佬肚餓,就會想開飯,飯盒一詞就應運而生:
想食的時候,就叫返黎,食完就放埋一邊!
可以食完即棄,又可以日日叫同一個飯盒!
過左期會食壞人,送埋外賣就可以足不出戶!
早期多數係快餐經營,現時各大小場所均有供應!

重有冇多D呀?唔該!

楼主 发表于 2011-2-20 23:29:02 | 显示全部楼层 来自: 香港
重有冇多D呀?唔該!
8912 发表于 2011-2-20 23:22

你有咩想知?

回复 156# 花師奶

例如咩叫做j,c......和h,j

我學會很多術語,最緊要知道三水,係邊三水。

穫益良多,謝謝

會唔會一次過係頭貼update晒佢~~~