蜜蜂网

标题: 我的第一次s [打印本页]

作者: tkt2046    时间: 2014-6-3 00:13
标题: 我的第一次s

從本區andrew兄報告的回帖, 從讀四哥的滿愛作品, 令我突然間想分享一下我的第一次們......
杏。。緣。。<by KONGLEI>(資料來源: vshare.cc 深圳社區論壇)

四哥的故事極賦戲劇性, 但正正亦因為咁, 先會令人那麼深刻。女主角杏是四哥的第一次(采耳), 回帖中很多前輩都說對第一次的技師沒有印象。但我剛剛相反, 對很多第一次都印象難忘, 而且總覺得那些技師都很獨特, 以致日後我對那些第一次技師都特別眷戀, 到底是我骨運特別好, 還是我的封建思維, 對那些"盲婚啞嫁"都能培養出個感情來?
其實幾乎我所有骨場第一次我都有出帖報告過, 心態有點傾向當日記留念, 俾自己將來可以睇返重溫, 不知不覺間就出咗好多帖, 賺咗好多分, 識咗好多朋友, 這都算意外收獲。
我第一次獨自入場, 遇上心跳回憶, 雖然我同佢交流唔算正面, 但結果還算不錯。
之後第一次到水警, 認識小太陽, 夠特別喇掛? 同場加影第一次採耳, 葉x, 雖然無咩動人的感情, 但還算有點點友情。
星星第一次, 不得了, 被小龍女推入萬象深淵, 無法自拔, 還好一切已成過去。
省城第一次, 中女小芳心態正面, 從遇時的熱情更令我難忘。
現在, 我第一次對技師投入感情, 那種患得患失, 不知所措的心情是折磨, 但又很享受。其實那人早就在VS報告中粉默登場, 仲要唔止一次, 係兩次!
不難想像, 佢都係我的第一次。女主角正是第一次入宮按摩, 被電車男強行同房時幫我按的Q妹。第二次登場是拍中式床展開/摺埋短片那報告中的正按Q妹。
其實不久之後我就再無入宮, 亦再無同佢聯絡, 基本上就好似陌生人一樣, 只是我同佢都無刪對方微信, 估唔到緣份竟然在好多個月後發生......
故事我已陸續記低, 但現在還在進行中, 短期內應該唔會出報告住, 我此帖主要想分享一下我的心情。正如前輩們講, 感情無得分析、講道理、論對錯, 一切只在自己價值觀, 有D事唔做將來會唔會後悔, 值唔值得都在自己心中。
其實同幾位女主角發展, 話唔定VS都可以算一份, 我間中又有意無意重溫一下舊帖, 有時都會唔覺意喚起當時的片斷, 同埋回顧返當事人的行為和我對佢的印象, 自自然然會令這更深刻。各位師兄的回帖, 對我有啟發性, 亦有助故事發展。
四哥帖的女主角叫杏, "「杏」..... 這個是我認為比較貼切 她 的名字 , 也剖析了我們之間那種關係的味道 , 有點點甜 , 似有還無 , 瀝苦或者更多......"
那我的女主角就叫梅, 除了她喜歡梅那酸酸甜甜的味道之外, 重聚後我同佢相處之初, 經常在對話中互相吃醋, 總是酸酸的, 卻令我倆發現有多在意對方......
曾經打算好似電車男網絡小說般以現在進行式出帖, 乘機吸收各位的功力, 但多番考慮後覺得還是待故事塵埃落定後再發表, 或最起碼過一般時間才報告進度, 希望故事發展不至於太壞。雖然人善被人欺, 但我還是傾向好人會有好報......梅為人很好的。

作者: KONGLEI    时间: 2014-6-3 00:20

呵呵 , 原來你為人對"第一次"咁著緊啊

唔緊要 , 其實你鍾意幾時寫 , 我相信大家都會俾自由, 不過同時 , 大家係會追數架, hehehe

作者: tkt2046    时间: 2014-6-3 00:39
KONGLEI 發表於 2014-6-3 00:20
呵呵 , 原來你為人對"第一次"咁著緊啊

唔緊要 , 其實你鍾意幾時寫 , 我相信大家都會俾自由, 不過同時 , 大 ...

我呢D古老石山, 對第一次好執著嫁:y-28:
追都無所謂, 我面皮咁厚, 會當聽唔到睇唔到:y-18:
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 06:25
哈哈...TK兄開埋我名咁牙...
都好多謝你同四哥等師兄對我的支持...
你張帖咁樣寫, 又真係回顧左自己咁耐的骨場女郎喎~~~
你主角我故事, 我地等到GA....
你現在要加油了...
我發現自己越來越和JS們有那種朋友情份居多...可能要再找到有D心跳是挺難的...

作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 06:26
tkt2046 發表於 2014-6-3 00:39
我呢D古老石山, 對第一次好執著嫁
追都無所謂, 我面皮咁厚, 會當聽唔到睇唔到 ...

唔緊要....我地會鵝你出報告~~
作者: tkt2046    时间: 2014-6-3 09:00
EDENANDREW 發表於 2014-6-3 06:25
哈哈...TK兄開埋我名咁牙...
都好多謝你同四哥等師兄對我的支持...
你張帖咁樣寫, 又真係回顧左自己咁耐的 ...

人的緣份好奇怪的, 真係人夾人緣。雙方都係大人, 基本上性格都定, 兩個人可以發展咩關係, 同對方可以去到邊度, 可以話一早就決定咗, 人生經驗多咗, 會比較容易察覺到, 心中有數。同骨場技師相處最難最令人疑惑的, 係相處最初唔知有幾多係佢本人真性格, 穿著工衣過咗技師房那虎度門, 佢地的身分令佢地有點不同。加上某D觀客條件限制, 或多或少都會影響自己行動。如果有機會場外社交活動, 接觸的更接近真實的佢地。我認識唔少服務業的朋友, 零售、空姐空少等朋友, 佢地變臉技術真係令人嘆為觀止, 我以為呢樣係香港國粹添。也有喜歡以真面孔待人的往往在職場上碰一鼻子灰。
講返我告報D女主角, 基本上全部返工時都好真, 演技較差, 或演技成分較少, 所以我覺得同佢地相處較舒服自然, 我份人對假嘢比較敏感:
心跳回憶第一次就穿崩了, 佢的目的、包袱也不難發現, 我自問幫唔到佢, 所以唔想阻佢搵食。
小太陽積極樂觀, 不計較, 待人真誠, 好學不倦, 佢認為我有能力教到佢游水, 做得幾多得幾多, 同佢相處人會充滿正能量, 我由衷的欣賞、敬重佢。
葉x是位羞澀小妹妹, 我一直覺得自己係長輩。我完全唔明點解佢會去水警做採耳, 心裏暗暗希望佢快D走, 反正個個月都完成唔到任務。有次微信約佢, 佢答我"我無做喇, 不過我仲有全套工具, 如果你需要我都可以幫你", 算啦, 打算過兩日去水警想同佢傾下計啫......結果佢只做咗幾個月就轉返普通行業直到現在, 佢話無做那一刻我有點開心。
小龍女本人就係咁熱情, 遠超我想像, 我人生第一次接觸呢類人, 所以我唔識處理, 最令我出乎意料之外的係佢竟然會被私有化, 那位過兒真神人也。
至於條船小梅, 佢都係好真的, 入宮也有一段不短的日子, 機上的姓名、籍貫、身高都是真的, 只有年齡一直無update, 照片......算吧啦, 佢話有唔少男客人會退佢的, 哈哈。小梅為人豪邁, 爽直, 帶點男子氣概, 對朋友同事以致客人都很好、不貪心、很孝順。效早時間令我一直迷惘, 因為我感覺到她的偽裝, 很自然就聯想到她背後另有目的......不久之前有機會跟她認真交談, 她說覺得我對佢真的很不可思議, 而且認為我因她是技師而一直在猜疑她, 所以對我的一兩句話就很過敏......其實我同佢都很認真看待對方, 心已接通了, 所有事情都真了, 現在輪到面對其他問題了......

作者: ballmen    时间: 2014-6-3 10:08
tk你真係好有心寫呢份報告 (or預告?)

無論你同梅結果係點都好
都希望你能夠體會當中既滋味

我都曾經講過

當中既滋味係多元化既
未沉過既人亦一定體會唔到

唔知你煲過bat哥呢份報告未
未睇既絕對值得睇下
寫得真係好到肉架
http://www.vshare.cc/forum.php?mod=viewthread&tid=735754
作者: batbatbat    时间: 2014-6-3 10:08
的確故事如何發展無人知曉
但正如我之前說過
我們總不能事事預計結果
人生可愛的地方就是充滿很多未知
我們不能掌控結果,但可以決定怎樣前行
盡量令自己無悔
才是對得住自己對得住對方的最好方法

不知道何時可以看到你呢個故事既往後發展
不過我有預感
可能你呢個故事
會引發我寫那個她的報告
不過,往後的事,WHO KNOWS?
盡情享受吧
作者: ryohung0077    时间: 2014-6-3 10:11
尼個係報告定預告?
不過無所謂,就知道一段情在發生。
同時我開始感受到你面對“真情”問題。
自己要好好考慮
作者: ballmen    时间: 2014-6-3 10:11
batbatbat 發表於 2014-6-3 10:08
但正如我之前說過
我們總不能事事預計結果

你擺明抛塼引玉窩  

作者: batbatbat    时间: 2014-6-3 10:15
ballmen 發表於 2014-6-3 10:08

無論你同梅結果係點都好

你無啦啦又拎我份野出黎做咩
講沉
你呢份一定係最好睇

文藝之戀第一回 - 初見 Can't take my eyes off you
http://www.vshare.cc/forum.php?m ... 4323&fromuid=187347
文藝之戀第二回 - 天方夜遊 It's a warm winter night
http://www.vshare.cc/forum.php?m ... 4890&fromuid=187347
文藝之戀第三回 - 忘我? Abnormal Behaviour
http://www.vshare.cc/forum.php?m ... 6334&fromuid=187347
文藝之戀第四回 – 混亂。香港。Love is like a roller coaster
http://www.vshare.cc/forum.php?m ... 7750&fromuid=187347
文藝之戀第五回 - 第三者 The third wheel
http://www.vshare.cc/forum.php?m ... 8557&fromuid=187347
文藝之戀第六回 - 短信 Three Text Messages
http://www.vshare.cc/forum.php?m ... 0568&fromuid=187347
文藝之戀最終回 - 再遇 Here we meet again
http://www.vshare.cc/forum.php?m ... 2421&fromuid=187347

作者: ballmen    时间: 2014-6-3 10:17
batbatbat 發表於 2014-6-3 10:15
你無啦啦又拎我份野出黎做咩
講沉
你呢份一定係最好睇

我真係覺得你果份寫得好好嘛 :em9:
作者: tkt2046    时间: 2014-6-3 10:46
ballmen 發表於 2014-6-3 10:08

無論你同梅結果係點都好

多謝太子支持, 這算半個預告啦, 以我性格咁特別的事無可能唔出返個帖留念的, 係咪?
蝠老這滿愛文我有睇過, 不過讀時還未試過同技師有咩項目以外的活動, 亦無動情經驗, 所以都係體會唔夠深。而家再讀, 原來好多前輩的經歷自己都會遇上, 真係有好必要有空時把各位前輩的舊文重讀一遍, 一定更有所得著。
其實蝠老文中的心情, 我幾乎都經歷過了, 實在好有共嗚。但深圳河對我來講物理上精神上都是一道鴻溝, 要跨過去不難, 但也挺費勁的, 上個月我也無法想像我會連續幾個晚上來回兩邊......
所以跟蝠老有一點不同的是, 我希望她有男朋友, 甚至老公, 讓我當小三好了, 到她要扔下我的時候, 我可以很堅定的離開, 只留下甜蜜的回憶
作者: tkt2046    时间: 2014-6-3 10:47
ballmen 發表於 2014-6-3 10:17
我真係覺得你果份寫得好好嘛

哈哈哈, 結果係我拋磚引晒你地D玉出來, 篇篇都咁精彩!! 仲集結晒來我的帖, 以後唔使逐位前輩找, 好啊好啊!
作者: tkt2046    时间: 2014-6-3 10:48
batbatbat 發表於 2014-6-3 10:08
但正如我之前說過
我們總不能事事預計結果

如果真係引到蝠老寫故事就真係滿愛喇, 多謝~~
作者: tkt2046    时间: 2014-6-3 10:58
ryohung0077 發表於 2014-6-3 10:11
尼個係報告定預告?

此篇係報告亦係少少預告, 不過係回顧同自我剖白居多。如果遲下出帖一定會再仔細寫預告甚至導讀, 因為都有唔少事要事前交待下
呢段情我掙扎咗好耐, 同對方互相摸索了好一段時間, 本來過程咁痛苦的早就應該放棄, 但又好似心靈相通咁各自唔捨得。大家開誠布公講晒自己的限制同憂慮, 佢無要求我任何嘢, 佢話我用心已是親人以外對佢最好的, 另一帖回帖時提過, 佢有想過停留在非常要好的階段, 可以保持永久。現在返唔到轉頭了, 則有點任性的將問題放一邊逃避咗就算, 似乎係疊埋心水行得一步得一步, 所以結局係點大家(包括各位讀者)心中有數
作者: ballmen    时间: 2014-6-3 11:09
tkt2046 發表於 2014-6-3 10:46
多謝太子支持, 這算半個預告啦, 以我性格咁特別的事無可能唔出返個帖留念的, 係咪?
蝠老這滿愛文我有睇過 ...

最近其實自己身上都有發生過一段情
某程度上同你睇法一樣
我甚至一直鼓勵對方遇到有合適既人就馬上離開我
不過呢一日一直無出現
而我亦唔想一直拖落去
因爲越拖
到離開果日
對方傷痛就更深

一齊過
開心過
留下過深刻記憶
就已經很好了
作者: ballmen    时间: 2014-6-3 11:14
tkt2046 發表於 2014-6-3 10:46
蝠老這滿愛文我有睇過 ...

另外再提下
其實好多VS既老會員都寫過好多有深度既報告
所以好多資料其實肯搵都可以搵到

而某程度上
因爲太多野都寫過講過
好多元老先會少左出報告
同時亦會希望新d既會員出多d報告衝擊一下VS
作者: tkt2046    时间: 2014-6-3 11:17
ballmen 發表於 2014-6-3 11:09
某程度上同你睇法一樣
我甚至一直鼓勵對方遇到有合適既人就馬上離開 ...

我真係當面同佢講"如果有你看上的男人, 千萬別錯過, 甚至別放過"。其實這話對雙方都有傷害, 但我會照直講, 佢都好明白我為人係咁, 無怪我, 仲好體恤我。佢話我好似佢小時候媽媽打佢, 打得很兇, 但係邊打邊流淚, 明明心痛都打係為佢好。佢好懂事, 現在很孝順媽媽, 兩人關係很好。
佢話要是有天在這行待不下去了, 回老家或甚麼的, 一定會話我知, 因為佢知道突然消失我會瘋掉......可能這天也不遠了, 我只希望我唔會影響到佢做決定, 該走就走

作者: tkt2046    时间: 2014-6-3 11:23
ballmen 發表於 2014-6-3 11:14
另外再提下
其實好多VS既老會員都寫過好多有深度既報告
所以好多資料其實肯搵都可以搵到

其實我幾乎所有舊文都爬過一次, VS好文的比例真係極高, 不過當時係按時間頁數咁去睇, 唔係按人物睇的
以後再重溫應該會逐位前輩的文爬, 加上自己經歷多咗, 咁應該會有另一番滋味
作者: batbatbat    时间: 2014-6-3 12:02
tkt2046 發表於 2014-6-3 10:48
如果真係引到蝠老寫故事就真係滿愛喇, 多謝~~

其實往後的事真係冇人知
關係點發展唔知
寫唔寫報告都唔知
曾經當我以為這段關係已經結束的時候
我開始埋首寫報告
報告寫了一半
我們卻重遇並開始更緊密的關係
所以最終報告沒有完成
因此,最終寫唔寫報告有太多因素影響
就如一段關係
與其擔心太多,倒不享受更多
作者: ryohung0077    时间: 2014-6-3 12:03
tkt2046 發表於 2014-6-3 10:58
此篇係報告亦係少少預告, 不過係回顧同自我剖白居多。如果遲下出帖一定會再仔細寫預告甚至導讀, 因為都有 ...

根據聽你所說同我靠估
你應該無可能比到個最終目標佢⋯
亦係某程度你會覺得痛苦原因。
既然開始了情,某程度就不能隨便放棄。
雖然知道沒結果,早分可能對大家好⋯
或者可以考慮一下雙方關係可否變化。
我記得有某個報告,故事就係由飯盒變真情侶再慢慢變成兄妹之愛。
或者係一個出路掛。
反正,要繼續係需要非常大勇氣,
除非係一心食下免費蝦條就怕屁股走人,
唔係就肯定重重困難。
反正,盡心啦

作者: tkt2046    时间: 2014-6-3 13:03
ryohung0077 發表於 2014-6-3 12:03
根據聽你所說同我靠估
你應該無可能比到個最終目標佢⋯
亦係某程度你會覺得痛苦原因。

最終目標真的機會極微了, 所以之前我一直都好努力控制自己不要再往前, 有D事唔發生就唔使補救, 唔會有人受傷, 或可以講在輕傷時硬食咗對雙方都好......
踏入新的一個月, 佢從新出發, 我工作又開始忙, 正好客觀環境要我地冷靜一下, 可能可以爭取一點點時間讓我地慢慢解決目前的困境, 我唔敢預測能唔能夠去到更長遠的另一種關係, 路係自己走, 亦只能向前走......
多謝大家支持, 在VS真好, 有苦不用獨自面對, 有樂可以大家分享
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 13:40
tkt2046 發表於 2014-6-3 09:00
人的緣份好奇怪的, 真係人夾人緣。雙方都係大人, 基本上性格都定, 兩個人可以發展咩關係, 同對方可以去到 ...

TK兄。。我冇諗過你會做過大段回顧給我。。我有點驚訝, 亦有點開心。。你係我係VS 第一個add 的師兄亦係由始至而在都咁支持我的帖的人。。。

講番你給我的回覆。。我地倆個其實都係一d 敏感的人, 而那時小夏亦係我認識咁耐對我都好真的JS...同佢相處才會覺得自在。。

我的事情她好清楚, 我亦都清楚佢的事情。。不同的是我沒法向前一步。。(你知點解ga..我就唔係度講)....

我知道你現在好多難題要處, 但我真心支持你。。有不開心就揾我講下。。雖然我入世未深。
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 13:41
batbatbat 發表於 2014-6-3 12:02
其實往後的事真係冇人知
關係點發展唔知
寫唔寫報告都唔知

蝠兄講得好。。所以一日未蓋棺都未定論
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 13:43
tkt2046 發表於 2014-6-3 13:03
最終目標真的機會極微了, 所以之前我一直都好努力控制自己不要再往前, 有D事唔發生就唔使補救, 唔會有人 ...

雖然唔係想講友台。。但個時個邊大混戰真係令人不開心。。如果唔係我都唔會正式join vs
作者: ryohung0077    时间: 2014-6-3 14:16
tkt2046 發表於 2014-6-3 13:03
最終目標真的機會極微了, 所以之前我一直都好努力控制自己不要再往前, 有D事唔發生就唔使補救, 唔會有人 ...

嗯,反正結果係點真係睇天,
結果如何好難講,
關鍵係大家要真,
唔好比一個假希望,甚至大話對方。
對得起對方同自己就可以。

另外尼個區,本來係打算叫沉船,
不過唔希望太過負面(其他區所見都係負面多)
所以叫情感區,不是要美化,只不過希望唔好單方面。
作者: batbatbat    时间: 2014-6-3 14:45
ryohung0077 發表於 2014-6-3 14:16
嗯,反正結果係點真係睇天,
結果如何好難講,
關鍵係大家要真,

其實回首當初
沉船好多時都唔一定負面
作者: ryohung0077    时间: 2014-6-3 15:05
batbatbat 發表於 2014-6-3 14:45
其實回首當初
沉船好多時都唔一定負面

係架,有d人沉沉下結婚生仔都有。
未必係負面。
不過其他討論區所見,
多數負面,同似“飯盒”投訴區多...:y-10:
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 15:13
ryohung0077 發表於 2014-6-3 15:05
係架,有d人沉沉下結婚生仔都有。
未必係負面。
不過其他討論區所見,

因為沉船都係事後反省。。而叫情感區就唔一定講沉船。。而係可能講下大家相處的情感。。無論結果與否, 都開心過
作者: ryohung0077    时间: 2014-6-3 15:17
EDENANDREW 發表於 2014-6-3 15:13
因為沉船都係事後反省。。而叫情感區就唔一定講沉船。。而係可能講下大家相處的情感。。無論結果與否,  ...

係啦,
同出面d沉船區唔太同,
唔一定係單一同JS發生男女之情先可以係到出。
主要係抒發下同骨場有關ge感情事,
例如某骨友好想念“水都”寫首詩都可以係出架。
作者: tok    时间: 2014-6-3 15:44
其實要講其他人都講哂了.
唯有講句,
有資格去沉,
又要有對象去沉,
其實都係一種緣份同幸福.
祝,
沉得無悔無憾.
作者: KONGLEI    时间: 2014-6-3 16:17
tkt2046 發表於 2014-6-3 10:47
哈哈哈, 結果係我拋磚引晒你地D玉出來, 篇篇都咁精彩!! 仲集結晒來我的帖, 以後唔使逐位前輩找, 好啊好啊 ...

就係?你都算勁,我地四俠四條友平時約打牌都難,你一個topic就引晒我地出黎爹
作者: KONGLEI    时间: 2014-6-3 16:20
tkt2046 發表於 2014-6-3 00:39
我呢D古老石山, 對第一次好執著嫁
追都無所謂, 我面皮咁厚, 會當聽唔到睇唔到 ...

拿,計我話,就快升元老,唔好一分一分吹爆佢,係就轟烈d,出個report沖爆佢

見你都應該係黃子華fans 先咁客氣講野架咋
作者: ballmen    时间: 2014-6-3 16:34
KONGLEI 發表於 2014-6-3 16:17
就係?你都算勁,我地四俠四條友平時約打牌都難,你一個topic就引晒我地出黎爹 ...

四俠另外兩位都其實經常上黎既
係你業務繁忙比較少時間上黎吹水姐

作者: batbatbat    时间: 2014-6-3 17:12
ballmen 發表於 2014-6-3 16:34

雖然佢係少上黎吹水
不過計入場既話
四俠可能佢最多
嘿嘿
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 18:22
ryohung0077 發表於 2014-6-3 15:17
係啦,
同出面d沉船區唔太同,
唔一定係單一同JS發生男女之情先可以係到出。

哈哈。。寫詩咁勁
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 18:23
tok 發表於 2014-6-3 15:44
其實要講其他人都講哂了.
唯有講句,
有資格去沉,

托版講得岩。。唔係係人都有資格同對像去沉。。

作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 18:24
KONGLEI 發表於 2014-6-3 16:20
拿,計我話,就快升元老,唔好一分一分吹爆佢,係就轟烈d,出個report沖爆佢

見你都應該係黃子華fans 先 ...

黃子華今年10月有show 喎。。。4哥睇不?
作者: abc555    时间: 2014-6-3 18:55
第一次都係深刻D
作者: unhappy123hk    时间: 2014-6-3 20:47
我嘅第一次都好深深地刻在心嵌中
很矛盾,很期待那現在進行式
但他朝你寫了出來便成為過去式
無論什麼式
曾經擁有過足夠一生回味。。。

BTW,端午節剛過。。。會否是龍舟掛鼓式?
作者: KONGLEI    时间: 2014-6-3 21:10
EDENANDREW 發表於 2014-6-3 18:24
黃子華今年10月有show 喎。。。4哥睇不?

講真, 我從來未試過響佢面前哎"回水" , 但係我有睇晒佢D"膠"片:y-53:

5十幾喇 , 我都知無得幾多做架喇, 可惜係10月 , 唔知今年得唔得朝聖一次:y-10:
作者: KONGLEI    时间: 2014-6-3 21:12
unhappy123hk 發表於 2014-6-3 20:47

樂叔又研製出新粥法??:y-18:
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 21:18
KONGLEI 發表於 2014-6-3 21:10
講真, 我從來未試過響佢面前哎"回水" , 但係我有睇晒佢D"膠"片

5十幾喇 , 我都知無得幾多做架喇,  ...

我應該會去哎多次回水~~~
作者: unhappy123hk    时间: 2014-6-3 21:24
KONGLEI 發表於 2014-6-3 21:12
樂叔又研製出新粥法??

龍舟掛鼓係某餅主絕技喎。。。
結果好似又係抝柴。
作者: KONGLEI    时间: 2014-6-3 21:32
EDENANDREW 發表於 2014-6-3 21:18
我應該會去哎多次回水~~~

順便幫我哎埋叫佢"除褲":em11:唔該
作者: KONGLEI    时间: 2014-6-3 21:33
unhappy123hk 發表於 2014-6-3 21:24
龍舟掛鼓係某餅主絕技喎。。。
結果好似又係抝柴。

紫乳翻身粥:y-19:諗起都高難度:y-47:
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 21:37
KONGLEI 發表於 2014-6-3 21:32
順便幫我哎埋叫佢"除褲"唔該

4哥..睇下有冇時間去睇下仲好~~係紅館做~
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 21:38
KONGLEI 發表於 2014-6-3 21:33
紫乳翻身粥諗起都高難度

係地當去玩48式手咩~~
作者: KONGLEI    时间: 2014-6-3 21:38
EDENANDREW 發表於 2014-6-3 21:37
4哥..睇下有冇時間去睇下仲好~~係紅館做~

10月好窄牙
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 21:40
KONGLEI 發表於 2014-6-3 21:38
10月好窄牙

咁牙...佢好似由10月6日做到10月14日~~
你睇下就唔就到~~
作者: KONGLEI    时间: 2014-6-3 21:45
EDENANDREW 發表於 2014-6-3 21:40
咁牙...佢好似由10月6日做到10月14日~~
你睇下就唔就到~~

年年十月都多野做 , 今年更加唔想係呢個月得閒 , 總之OK , 收到
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 21:54
KONGLEI 發表於 2014-6-3 21:45
年年十月都多野做 , 今年更加唔想係呢個月得閒 , 總之OK , 收到

咁牙~~我去開幫你哎四哥除褲~~哈哈
作者: KONGLEI    时间: 2014-6-3 22:20
EDENANDREW 發表於 2014-6-3 21:54
咁牙~~我去開幫你哎四哥除褲~~哈哈

我除褲有咩好, 無人比錢睇 , 仲要之後衹有我比錢:em23:
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-3 22:37
KONGLEI 發表於 2014-6-3 22:20
我除褲有咩好, 無人比錢睇 , 仲要之後衹有我比錢

嘻嘻~~我講錯左...我想話幫四哥哎子華哥除褲~~
作者: HAMGER    时间: 2014-6-4 00:14
有過經歷、有過回憶
不論結果如何
只要不後悔就好

作者: tkt2046    时间: 2014-6-4 00:25
unhappy123hk 發表於 2014-6-3 20:47

樂老的第一次我都有拜讀過, 唔知我將來又會係點呢......
其實我係傾向現在進行式咁出的, 過去式要我再自己重溫一次, 齋諗都覺得好殘忍。而且話唔定天長地久家嘛!
不過當局者迷, 而且我已經迷到頭暉眼花, 驚寫錯嘢, 唔敢立亂動筆。
又有考慮過稍為滯後咁分段出, 但係唔使問阿貴一定被好多不明所以的人鬧爆呃分, 吊癮, 吃力不討好, 所以暫時自己寫住日記先, 到適當時候再出報告。
端午節我去咗扒龍舟, 成身散晒, 奄奄一息。唔知樂老又玩咩花式?

作者: tkt2046    时间: 2014-6-4 00:31
KONGLEI 發表於 2014-6-3 16:17
就係?你都算勁,我地四俠四條友平時約打牌都難,你一個topic就引晒我地出黎爹 ...

真係十分榮幸, 竟然得到四俠咁賞面來為我護航, 仲有樂老, 拓版同咸總都來祝福, 呢水沉到入馬里亞納海溝都無怨無悔。
作者: 泉晉    时间: 2014-6-4 00:59
ballmen 發表於 2014-6-3 11:09
某程度上同你睇法一樣
我甚至一直鼓勵對方遇到有合適既人就馬上離開 ...

文兄,我也是好似你說的跟(她)說, 5月尾她回老家了,送她進高鐵時,看著她的背影,我的眼淚湧了出來,本來我也想出個報告同大家分享,可惜我文筆唔好,只好讓她埋係我心中, 當知道她要走時,令我絕跡骨場.說時容易做時難,當你投入后,可以潇洒的退嗎?隨著她的遠離,我也在想是不是連VSHARE 也是一個终結!
可惜的是看到BAT兄的滿愛,但冇權限看到文兄的滿愛~
作者: unhappy123hk    时间: 2014-6-4 02:51
泉晉 發表於 2014-6-4 00:59
文兄,我也是好似你說的跟(她)說, 5月尾她回老家了,送她進高鐵時,看著她的背影,我的眼淚湧了出來,本來我也 ...

有時寫出嚟傾訴下真係會有意想不到效果
呢度喺分享區唔係作文比賽
邊有話文筆寫得好唔好
只有內容,仲有樓主嘅真情才是正道
嘗試將內心世界拋出嚟去讓大家感受

記得她走的時候在車站發了一個微信公仔說再見
我在寫字樓看了眼淚不自覺地湧了出來
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-4 07:57
unhappy123hk 發表於 2014-6-4 02:51
有時寫出嚟傾訴下真係會有意想不到效果
呢度喺分享區唔係作文比賽
邊有話文筆寫得好唔好

唉~~~大家都曾經蒼海。。。
唔好講啦~~心還在痛~
作者: ryohung0077    时间: 2014-6-4 09:25
ballmen 發表於 2014-6-3 16:34

我係要上黎開工搞清潔衛生!:y-85:
作者: ryohung0077    时间: 2014-6-4 09:26
EDENANDREW 發表於 2014-6-3 18:22
哈哈。。寫詩咁勁

以前寫歌都有,早兩年VS真係白花齊放。
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-4 09:35
ryohung0077 發表於 2014-6-4 09:26
以前寫歌都有,早兩年VS真係白花齊放。

我好似睇過有歌詞
作者: ballmen    时间: 2014-6-4 09:53
泉晉 發表於 2014-6-4 00:59
文兄,我也是好似你說的跟(她)說, 5月尾她回老家了,送她進高鐵時,看著她的背影,我的眼淚湧了出來,本來我也 ...

有投入一段感情既
當雙方要離別既時候
帶有傷感亦係無可避免
至於復原有幾快
就因人而異

至於寫報告
文筆好當然令人更投入
但更重要既係筆者寫既時候肯打開心扉
重點係經驗分享而非華麗文字

我份滿愛報告你應該可以睇到
http://www.vshare.cc/forum.php?mod=viewthread&tid=735816

你睇唔到果份應該係文藝之戀
因爲私隱關係,權限會set高d

又係老生常談
出多d報告
多d交流
自然就會升呢
就可以睇到更多既報告
作者: z1t2z3    时间: 2014-6-4 13:04
經過就已足夠,結果不要強求。
作者: unhappy123hk    时间: 2014-6-4 16:08
EDENANDREW 發表於 2014-6-4 09:35
我好似睇過有歌詞

咪係禾囉,雖然五音不全
不過勝在夠膽嘗新

帶起潮流應該係朱仕齊

有時間搵吓佢有篇數白㰖
作者: tkt2046    时间: 2014-6-4 16:27
EDENANDREW 發表於 2014-6-4 09:35
我好似睇過有歌詞

呢度真係好多能人異士,報告咩形式都有,好睇之餘仲好有啓發性,令我地出帖的靈感同意慾大增。
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-4 22:31
ballmen 發表於 2014-6-4 09:53
有投入一段感情既
當雙方要離別既時候
帶有傷感亦係無可避免

太子哥仲要加高權限~~
AI..情真難攪~~
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-4 22:32
unhappy123hk 發表於 2014-6-4 16:08
咪係禾囉,雖然五音不全
不過勝在夠膽嘗新

係喎~~都係樂老文筆利害~~~

作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-4 22:32
tkt2046 發表於 2014-6-4 16:27
呢度真係好多能人異士,報告咩形式都有,好睇之餘仲好有啓發性,令我地出帖的靈感同意慾大增。 ...

係啦~~有時睇完佢地D 帖都想學下人家筆跡~
作者: tkt2046    时间: 2014-6-4 22:36
EDENANDREW 發表於 2014-6-4 22:32
係啦~~有時睇完佢地D 帖都想學下人家筆跡~

我幾乎全部帖的風格都係抄前輩, 真正的一雞兩味都有, 我抄拓版的天使與魔鬼, 一次入場一個帖寫兩個風格
唯一應該係原創的係"極懶包膠", 不過真係好難再出, 本來諗定晒打算出多一集, 點知最後都係唔成事......隨緣啦
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-4 22:46
tkt2046 發表於 2014-6-4 22:36
我幾乎全部帖的風格都係抄前輩, 真正的一雞兩味都有, 我抄拓版的天使與魔鬼, 一次入場一個帖寫兩個風格
...

嗯~~我都算一雞兩味~~~一份寫畀客服~~一帖寫給大家睇~^^
作者: tkt2046    时间: 2014-6-4 22:54
EDENANDREW 發表於 2014-6-4 22:46
嗯~~我都算一雞兩味~~~一份寫畀客服~~一帖寫給大家睇~^^

{:4_136:}NO NO NO~~
以下呢篇先係真正一雞兩味
托爾遊記 ~ 重遊舊地 一夜無眠 (魔鬼及天使篇)  <-By tok>(資料來源: vshare.cc 深圳社區論壇)

作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-4 22:55
tkt2046 發表於 2014-6-4 22:54
NO NO NO~~
以下呢篇先係真正一雞兩味
托爾遊記 ~ 重遊舊地 一夜無眠 (魔鬼及天使篇)  (資料來 ...

我當然知道~~
但托版加分寫我是一G 兩味~~~你這樣..我情何以堪><...
作者: tkt2046    时间: 2014-6-4 22:58
EDENANDREW 發表於 2014-6-4 22:55
我當然知道~~
但托版加分寫我是一G 兩味~~~你這樣..我情何以堪>

你今次係雞胸雞髀分開上啫
下次再寫油雞切雞兩味囉, 下次又去邊個場呀? 星星啦
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-4 22:59
tkt2046 發表於 2014-6-4 22:58
你今次係雞胸雞髀分開上啫
下次再寫油雞切雞兩味囉, 下次又去邊個場呀? 星星啦 ...

唔知~~可能星星啦~~不過睇下時間先~~
朋友們又未必消費得起星星~~
我下次寫燒味併盤~~~哈哈
作者: tkt2046    时间: 2014-6-4 23:09
EDENANDREW 發表於 2014-6-4 22:59
唔知~~可能星星啦~~不過睇下時間先~~
朋友們又未必消費得起星星~~
我下次寫燒味併盤~~~哈哈 ...

你去月光光韓式同星星團購差唔多咋喎, 少咗個大堂, 我無大堂癮的就覺得無乜所謂......入星星寫燒味拼盤無乜所謂, 唔好水果拼盤就得喇!
作者: EDENANDREW    时间: 2014-6-4 23:16
tkt2046 發表於 2014-6-4 23:09
你去月光光韓式同星星團購差唔多咋喎, 少咗個大堂, 我無大堂癮的就覺得無乜所謂......入星星寫燒味拼盤無 ...

水果盤只有KT兄先係皇道..
作者: markxp    时间: 2014-6-10 01:43
第一次咩咩左未 Ching
作者: tkt2046    时间: 2014-6-10 03:44
markxp 發表於 2014-6-10 01:43
第一次咩咩左未 Ching

咩咩係咩咩?唔敢亂答你, 請見諒。
作者: z1t2z3    时间: 2014-6-11 23:49
这文章为啥我感觉看过。。。。难道我梦游了?
作者: tkt2046    时间: 2014-6-11 23:53
z1t2z3 發表於 2014-6-11 23:49
这文章为啥我感觉看过。。。。难道我梦游了?

這帖出了好久了, 師兄看過不足為奇
作者: ablb    时间: 2014-6-17 00:57
日久生情,难免
作者: intact    时间: 2014-6-18 08:20
第一次好正
作者: colon    时间: 2014-7-13 10:04
expressing emotion with lot of wording,adding more detail would be better.
作者: rx78kit    时间: 2014-7-22 23:03
多謝分享, 呢D 經歷真係可遇不可求
作者: alex20021423    时间: 2014-8-12 15:49
就係因為你句第一次先入黎睇
作者: zjmichan    时间: 2014-11-17 00:51

尼個係報告定預告?
自己要好好考慮
作者: V450    时间: 2014-12-19 17:06
呢个系10分钟热度,定系真感情啊
作者: tkt2046    时间: 2014-12-23 01:26
V450 發表於 2014-12-19 17:06
呢个系10分钟热度,定系真感情啊

咁多位師兄好耐無見, 大家都好嗎? 還有各位新師兄, 以後繼續交流, 多多指教。
眨下眼就幾個月, 和梅相處了大半年, 如果當初我說真感情, 我猜沒人相信(包括我自己), 但大半年可能對好多人來講都只是一剎那。我只知我倆都好珍惜和對方一起的時光, 還想繼續走下去, 雖然......
自從跟她開始後, 我的生活改變了, 除了工作和家庭沒受多少影響, 所餘的精神時間都投放在她身上。這幾個月, 我能花的時間, 甚至只強行擠出一點點, 都把握機會去跟她見上一面, 順道買點她喜歡吃的給她。每天跟她微信聊天。於是, 我幾乎沒進過其他場了, 去過兩三個地方, 都是跟她一起去的。沒有做任何大堂項目, 再也沒有出帖的話題了, 想回帖又不知該說甚麼,慢慢的, 連上來vs看帖的時間也少了。連跟香港朋友碰面聚會也少了。
雖然我倆都知結局是怎樣, 誰都不知道那一天會怎樣發生。這幾個月工作不怎樣如意, 按摩行業也不容易生存了, 她決定了2015年將會是她最後一年, 還會在深圳待多久只有天知......
作者: s20021091    时间: 2014-12-25 22:59

作者: colon    时间: 2015-7-13 15:41
full of bitterness.
作者: manwai721    时间: 2015-9-18 23:10
第一次 甜蜜甜蜜。羨慕
作者: szlangyou    时间: 2015-10-9 00:23
写得甘隐晦~~~
作者: tkt2046    时间: 2015-10-13 14:49
szlangyou 發表於 2015-10-9 00:23
写得甘隐晦~~~

多謝收看。唔知師兄對邊一part唔了解?期實全部主角都有獨立帖的,如果師兄有興趣知多D詳情可爬下舊帖,謝謝
作者: ablb    时间: 2015-10-25 02:26
师兄好投入到
作者: taojiaoshou    时间: 2015-10-28 18:17
多谢楼主分享
作者: pcpower    时间: 2015-11-28 12:58
有過經歷回憶
不問結果如何
只要不後悔就好
作者: hyacinth    时间: 2015-11-29 07:50
從遇時的熱情難忘

欢迎光临 蜜蜂网 (https://www.beeezi.com/) Powered by Discuz! X3.5