发帖
手机端
扫码访问

@風子飲食60@之深圳l福田皇崗村家雞罐罐面

4917 |23
有晚一個人行經皇崗村,見到一間叫家雞罐罐麵店。
o埋去有冇大象兄講得咁好食咯,其實唔喺大象兄食過嗰間,

只不過當時我被”罐罐面“三個字吸引入來。:y-11:

舖頭細細啲,衛生環境算麻麻。 。 。 。

睇有乜食。 。 。

見招牌,咁試下家雞罐罐面(人仔10蚊)。 。:y-5:

唔喺新新鮮雞隻,鹹雞來嘅,d肉好鞋!:em16:

個罐唔喺好大jek, 都畢到3-4碗麵。:em6:

overall 都OK, 不過偏鹹咗d,麵條煮過火,淋咗d,走雞精更加正!
問老細知道罐罐面喺福建麵食。:em17:

评分

十蚊人仔又真係超平喎   今時今日物價  十蚊有雪雞食   都算檔主有良心喇

回复 2# kkbbq
無論好吾好食?今時今日點都要考慮收10蚊人仔一餐嘅食品點黎?

回复 1# ken_choy

唔喺新新鮮雞隻,鹹雞來嘅,d肉好鞋!

咸雞煮湯麺,唔系好鍾意嗰種味道。不過罐罐麺聽講都幾營養嘅,好似系有咩美容功效。

回复 3# Relax1234

無論好吾好食?今時今日點都要考慮收10蚊人仔一餐嘅食品點黎?

冇咁灰心啦,相信世界上都有好人嘅。無良奸商系多,但是好心人亦都唔少喔!

回复 2# kkbbq

十蚊人仔又真係超平喎   今時今日物價  十蚊有雪雞食   都算檔主有良心喇

聽講話食鹽大漲價,唔知香港果邊點?宜家食鹽貴過雞肉咯。陰公!

楼主 发表于 2011-3-17 20:25:37 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
十蚊人仔又真係超平喎   今時今日物價  十蚊有雪雞食   都算檔主有良心喇  ...
kkbbq 发表于 16/3/2011 22:17

算喺咁啦。 。10蚊都食到飽飽返歸。 。:y-59:

楼主 发表于 2011-3-17 20:29:04 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复  kkbbq
無論好吾好食?今時今日點都要考慮收10蚊人仔一餐嘅食品點黎? ...
Relax1234 发表于 17/3/2011 13:28

同意ching嘅講法,不過下下咁擔心。不如唔好上去揾食。 。
出到包膠嘅,起碼證明我食過無事囉。 。

楼主 发表于 2011-3-17 20:32:45 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复  ken_choy

咸雞煮湯麺,唔系好鍾意嗰種味道。不過罐罐麺聽講都幾營養嘅,好似系有咩美容功效 ...
jibin 发表于 17/3/2011 14:45

其實我幾鍾意鹹雞湯河/面/粉咯,不過果晚d雞鞋口d..

啊? !有咁嘅功效?乜典故記載:y-9:

楼主 发表于 2011-3-17 20:35:55 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复  kkbbq

聽講話食鹽大漲價,唔知香港果邊點?宜家食鹽貴過雞肉咯。陰公! ...
jibin 发表于 17/3/2011 14:48

鹽貴過雞肉:y-40: