发帖
手机端
扫码访问

一首歌一個故事,一幫人一齊開心

1541 |8

20號周六晚,一行四人相約來到高跟7號音樂烤吧,今次系我第二次來高跟7號,第一次系參加試食,不
過今次就唔系試食啦,純粹系週末大家一起出來“嗨皮”下。點解要系高跟7號咧?之前都講咗好多啦,高跟7
號真系一個朋友聚會吹水、飲酒唱歌0既好地方,加埋上次去到無唱到歌系一個遺憾,今次點都要一展歌喉啦
,所以我強烈要求超版去高7。有朋自遠方來,不亦樂乎,嗰一晚,大家你來我往,你一首後我一首,何其樂
也。雖然本人把聲好難聽,但系我就系鍾意唱歌,只是難為咗當晚在場0既各位嘉賓啦,要聽我喺度咆哮,今次
系我第一次系大堂度唱歌,好鬼緊張。大家過來圍觀下……
睇下e條錫紙包秋刀魚,上次去食0既系燒秋刀魚(燒得好似茄子嗰只),本來想叫返燒0既嗰只,但系距話e個
系新出0既,試下咯……
啦,見到距大家有咩感覺啊?我0既第一印象系“尚方寶劍”!就系周星馳九品芝麻官裡邊距啊媽攞出來嗰只

P1120513.jpg P1120514.jpg

剝開咗距層防備之後,突然間唸起一首詩“衣帶漸寬終不悔,為伊消得魚憔悴”。味道我可以用四個字形容“原汁原味”,絕對OK.
P1120503.jpg P1120517.jpg
潮式潮麺,上次叫咗個潮式炒飯,今次啊ken話試下e嗰炒麵,無知系無系食咗前邊幾尾辣野,完全無味0既個潮
麺,仲好硬添。
P1120509.jpg P1120510.jpg
烤羊肉串,一串兩蚊,用來送酒幾好。
娃娃菜,都唔錯,值得一試。
P1120512.jpg P1120511.jpg
錫紙鳳爪,上一次吃過啦,因為好味今次又點返,鳳爪堅持不變,依然系好細隻,不過唔緊要啦,最緊要好食

P1120507.jpg P1120506.jpg
睇下幾投入,師兄把聲真系得,搞到隔離臺女仔非要同距合唱一首,只可惜得一隻嘜,另外一隻充緊電。
其他食野我就無寫出來啦,因為上次有寫咗嘎啦。

评分

又唱歌, 又食野~~~真係happty

我鍾意呢句, 條魚原汁原味, 聽落唔錯

最重要, 隔離臺女仔係邊????????????????

楼主 发表于 2010-11-23 11:46:38 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳

最重要, 隔離臺女仔係邊???????????????? ...
bonsonhui 发表于 2010-11-23 10:48

師兄系唔系都感覺好似尚方寶劍啊?內有乾坤噶啵!條魚就真系原汁原味嘎啦,如果唔食得腥味0既人,旁邊有“哇莎米”,真系正。隔離臺女仔我唔敢影喔,人0地拖住個老公仔喺都,下次如果有機會,我在偷偷影啊。

師兄系唔系都感覺好似尚 ...
jibin 发表于 2010-11-23 11:46

絕對似, 叫風波莊加呢味菜啦,

偷偷影.........................下次叫我去睇好過啦:y-53:

20號周六晚,一行四人相約來到高跟7號音樂烤吧,今次系我第二次來高跟7號,第一次系參加試食,不
過今次就 ...
jibin 发表于 22/11/2010 11:18

燒秋刀魚-ho食! ! !:y-65:

jam 歌真喺開心!:y-53:

楼主 发表于 2010-11-25 09:33:21 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
jam 歌真喺開心!
回复 6# ken_choy

師兄,揾個時間吹雞,大家一齊再去“嗨皮”過。嗰晚之後余興未盡啊:y-30:

回复  ken_choy

師兄,揾個時間吹雞,大家一齊再去“嗨皮”過。嗰晚之後余興未盡啊 ...
jibin 发表于 25/11/2010 09:33

ching你幾開心丫嗰晚~
歌仔又吹得好聽! !:em17:

好,等我度下~ neway等你,再jam過。 。 。:em11:

楼主 发表于 2010-11-26 09:54:33 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复 8# ken_choy

ok,等你消息