发帖
手机端
扫码访问

内地客不喜湖北js

15992 |144

我仲以為相反添. 我識果兩三個都唔肯點講白話.

所以又係果個老土結論->睇人

即係話唔夠佢地玩?比佢lead 住?
czshare 发表于 2011-4-6 13:12

未必俾佢地玩嘅 (我地都唔係善男信女)

不過要花啲錢, 時間, 心思, 冇咁易得手~

值唔值就見人見智喇~

楼主 发表于 2011-4-6 16:37:06 | 显示全部楼层 来自: 香港
湖北妹學廣東話好似快 D 上手,算唔算係因為聰明 D 呢?
onkankan 发表于 2011-4-6 15:01

totally agreed
they can talk after 3 months in sz

楼主 发表于 2011-4-6 16:40:06 | 显示全部楼层 来自: 香港
四川妹好唔好應該由四川BB評價嘅噃!
kt1997kt 发表于 2011-4-6 14:29

四川BBwas feed by 四川妹, BB could say 四川妹妹 the milk good or bad

楼主 发表于 2011-4-6 16:45:25 | 显示全部楼层 来自: 香港
未必俾佢地玩嘅 (我地都唔係善男信女)

不過要花啲錢, 時間, 心思, 冇咁易得手~

值唔值就見人見智喇~ ...
lazyqaqa 发表于 2011-4-6 16:31

younger is easy to deal with...
some loss the virgin to hongkonger when they are fresh guy in sz

younger is easy to deal with...
some loss the virgin to hongkonger when they are fresh guy in sz ...
raymondlau 发表于 2011-4-6 16:45

Your statement is true in general, despite their different places of origin~

我仲以為相反添. 我識果兩三個都唔肯點講白話.

所以又係果個老土結論->睇人 ...
lazyqaqa 发表于 2011-4-6 16:27

佢地好多都識聽, 好多扮傻扮唔識講~
連D英文化妝品牌子都識講..D 白話又點會難到佢地吖!

楼主 发表于 2011-4-6 17:42:00 | 显示全部楼层 来自: 香港
連D英文化妝品牌子都識講..D 白話又點會難到佢地吖! ...
czshare 发表于 2011-4-6 17:20

agreed
they say the most common english words "OK"

連D英文化妝品牌子都識講..D 白話又點會難到佢地吖! ...
czshare 发表于 2011-4-6 17:20

(個人覺得) 白話難學啲~

agreed
they say the most common english words "OK"
raymondlau 发表于 2011-4-6 17:42

"OK"唔計吓話?! :y-82: