发帖
手机端
扫码访问

堅決企硬「sayno」

9438 |96

水方r鐘咁勁唔敢去
LHB 发表于 2011-3-13 21:29

水刀咪一樣

堅決...........直頭唔去
ON9制度
轉做/場啦笨

楼主 发表于 2011-3-13 23:05:38 | 显示全部楼层 来自: 香港
我估呢個新計法既目的
係想換過班開放d既技師返來
第十行星 发表于 2011-3-13 20:09

咁又唔一定既,開放既未必可以有真功夫,咁本身要實力派既客就留唔到,唔係個個都係為左溝女摩手架,但就一定會將d只係識輪牌既囡囡趕走
果don99既高層,自己做唔到野交唔出業績,依家用js既私人資本同公司搵$推生意額,迫d囡囡一係call熟客,一係就係迫佢地開口叫人買鐘,但又唔想下其實如果想推高生意額,其中一個方向係推高每個人既每鐘平均消費~~~
我之前同佢地講過,可以頭鐘正價,加鐘就平少少,好似係頭鐘一律78,加鐘就咩都68甚至58,咁d人「覺得」做多個鐘抵d,就易d加鐘架啦
仲有可以有「套餐」,入q房3小時4大堂本來係68x4+58x3=446,如果有個349套餐,收少100我相信好多人做開2個大堂+2個房鐘(68X2+58X2=252)既會加多100做多1倍既項目,但公司既資本支出只係多1個鐘既q房,囡囡又可以做多轉鐘,加鐘平d其實好多場都做緊
又或者學水景有個至尊套餐,2個手牌開同1間q房而2個都做項目可以平d
都係一d會令普通散客消費多d既方法
但佢地依家個場係太多客,本身佢地既消防牌好似入1000人同時入場,但佢地旺既時間通常有1200人以上係場入面,就係咁先要趕d消費能力低既散客走,可能走下走下就好似678、德士堡咁law

水刀咪一樣
小李老x 发表于 2011-3-13 22:44

冇喎....水刀我好少俾女r

咁又唔一定既,開放既未必可以有真功夫,咁本身要實力派既客就留唔到,唔係個個都係為左溝女摩手架,但就 ...
HAMGER 发表于 2011-3-13 23:05

水方同水刀好似最大分別係, 水方做 vip 多, 水刀散客多

楼主 发表于 2011-3-13 23:12:38 | 显示全部楼层 来自: 香港
咁做法,唔止無良,例仲好無恥,JS同公司搵食,唔係俾佢地壓榨SmallD 发表于 2011-3-13 19:04

呢樣野就係依家好大陸既公司管理文化既問題,(好多香港既公司都係已經係咁),仲點會有人肯同你博命同有歸屬感
講到其實都係管理層既水平問題,點推高生意額做大個餅係應該向外想方法r入黎,向內部挖應該只係做返保持效益,但依家佢地就向晒內部壓榨,將個責任俾左d js

楼主 发表于 2011-3-13 23:16:05 | 显示全部楼层 来自: 香港
水刀咪一樣
小李老x 发表于 2011-3-13 22:44

水刀之前都係咁,佢地將紅牌固定型個數定左係400,咁d有心上位人就會想方法搵到400個鐘
但好似話d囡囡想通左,唔再用自己同公司賣命,r小費好過r鐘,依家堅持做上400既好似得返r鐘王

作死咯, 唔止say no, 以後都係少去好了

咁又唔一定既,開放既未必可以有真功夫,咁本身要實力派既客就留唔到,唔係個個都係為左溝女摩手架,但就 ...
HAMGER 发表于 2011-3-13 23:05

但我估而家成間場既運作成本應該比以前高左好多
管理層認為冇咩減價空間
而且有一定風險覺得行唔通卦

搵js出面r鐘就最直接
假如每個客平均上3粒鐘
平均每個js每日r到一個鐘
咁就等如每3個js共做多1個客了

我個諗法雖然非常低能
不過我諗d桑拿老總個腦都唔叻得過我幾多
應該都係同我既諗法差不多