发帖
手机端
扫码访问

kkbbq 食喇喂之 小桃園撞版記

3341 |14

好多時  帶朋友去我食開幾好食嘅食店食飯  都會失手  就好似這次咁  我帶同事 一男三女 共五人  去小桃園食飯 就瀨晒野

片皮鴨  保持水準  同事讚好

片皮鴨第二食  涼瓜炒鴨片  原來其餘四人都唔食涼瓜  係我大意  唔問清楚  以為自己鐘意食 就人地都鐘意  失策 失策

鹵水拼盤  鐘意食野嘅你  睇就知有幾好食 乾爭爭  硬掘掘

羊腩煲  跟生菜  大家睇吓個羊腩煲  好似羊腩湯咁樣  羊腩又骨多過肉
55/100

南瓜芋頭煲  南瓜OK
芋頭就死得喇  爽嘅芋頭有幾好食  唔駛我講啦

肥牛窩米線一窩  我地張枱放滿菜  服務員話分好先比我地  所以 我地都未見過窩肥牛米線  一人只係食左這一小碗仔  再想添食已話無晒

埋單盛惠三百五十大元  同事們直說:乜你帶我地食d咁差嘅嘢架!在同事眼中  我算是略懂飲食之道  但今趟真是失禮死人

评分

可能小桃園d師父己經回鄉探親!

楼主 发表于 2010-12-29 07:25:18 | 显示全部楼层 来自: 香港
可能小桃園d師父己經回鄉探親!
20813261 发表于 2010-12-29 07:02

小桃園  已是我第二次瀨野
2081師兄  就像我上次帶你食"客家情"一樣  如果唔好  我點會帶老友去  但原來食嘢都要講吓運  唔好運的話  大師父都會失手架

2081師兄  就像我上次帶你食"客家情"一樣  如果唔好  我點會帶老友去  但原 ...
kkbbq 发表于 2010-12-29 07:25

有d野好難講,食野d地方,有時失水準,有時ok,真係睇你運氣!

2081師兄  就像我上次帶你食"客家情"一樣  如果唔好  我點會帶老友去  但原 ...
kkbbq 发表于 2010-12-29 07:25

大象兄今次真係老貓燒鬚咯:y-17:
不過我絕對讚成你講食都要講運仔,有時真係平時水準唔錯嘅食店,一帶老友去食就出事
都唔知老友黑定我黑!?不過自己就肯定好面懵:y-82:

其實你自己上一個post都有講"可惜小桃園水準不穩定  時好時差   真係要睇你運氣", 下次帶friend就去d穩陣小小好d:y-18:

好多時  帶朋友去我食開幾好食嘅食店食飯  都會失手  就好似這次咁  我帶同事 一男三女 共五人  去小桃園食 ...
kkbbq 发表于 28/12/2010 22:05

今次同上次比真喺差好多哦。 。 。 。
大象兄,喺o埋假期去呀。假期人多,樓面部會比壓力廚房,so重點放在量,唔重質丫!

肥牛窩米線- 應該唔錯,不過一碗仔, 喺我都唔夠喉!

有d野好難講,食野d地方,有時失水準,有時ok,真係睇你運氣!
20813261 发表于 29-12-2010 07:32
冇錯!!碰啱主打放假,,往往都滿枱佳落索!

楼主 发表于 2010-12-29 20:28:58 | 显示全部楼层 来自: 香港
大象兄今次真係老貓燒鬚咯
不過我絕對讚成你講食都要講運仔,有時真係平時水準唔錯嘅食店,一帶老友 ...
atompower 发表于 2010-12-29 08:18

講運氣  師兄也有同感   唔好食唔在講  失禮人先面懵
其實你自己上一個post都有講"可惜小桃園水準不穩定  時好時差   真係要睇你運氣", 下次帶friend就去d穩陣小 ...
bonsonhui 发表于 2010-12-29 09:20

師兄真好記性  估唔到  咁快就應驗左
南瓜芋頭煲  賣相好正!

涼瓜炒鴨件   應該都不差

肥牛窩米線  好像也很好啊

怎麼說 ...
ruocen 发表于 2010-12-29 09:59

最差就係個"南瓜芋頭煲"呀
"涼瓜炒鴨件"好味架   只可惜  除左我  無人鐘意食涼瓜

楼主 发表于 2010-12-29 20:32:21 | 显示全部楼层 来自: 香港
今次同上次比真喺差好多哦。 。 。 。
大象兄,喺o埋假期去呀。假期人多,樓面部會比壓力廚房,so重點放 ...
ken_choy 发表于 2010-12-29 16:18

小桃園  無分假期唔假期   日日都咁多人  對佢哋嚟講   應該無問題架喎
冇錯!!碰啱主打放假,,往往都滿枱佳落索!
ckhuen 发表于 2010-12-29 17:23

可能係喱個問題