发帖
手机端
扫码访问

kkbbq 食喇喂之 長騰潮洲牛肉火煱

5407 |15

星期日  本來想去  月巴星人師兄剛剛介紹過的鴨血店食鴨血  (大家同一日  可能會碰到)  但老虎見到隔籬有間潮洲牛肉火煱  就話不如試吓厘間  老虎話要食  小象豈敢不從

一睇價錢48蚊  又牛肉  又牛丸  又豆腐  又青菜  幾抵食喎  就要厘個啦

煱內牛丸有十六粒  爽口  牛味都OK  仲有超甜粟米和蘿蔔

碟牛肉都合格  48蚊想食乜喎

豆腐無食  我對豆腐麻麻

其實唔止得生菜  下面仲有西洋菜

叫多碟所謂生麵   油麵又唔似   即食麵又唔係   生麵更加唔係咁喇  總知唔好食

西瓜汁應該加左糖水  不過都可以接受

長騰潮洲館  成間快餐店咁格局

門口入面  掛滿新鮮牛肉

長騰潮洲館就在此站

個爐我以為係電爐  原來係火爐

48蚊一個牛肉火煱  埋單61蚊  又暖  又飽  一定有下次

评分

同阿ken哥食d野差咁遠, 你地2個究竟係唔係同一間呢? 不過睇完你九龍城個post, 呢間變左不外如事啦 :y-66:

楼主 发表于 2010-12-18 07:06:34 | 显示全部楼层 来自: 香港

ken哥上次嚟過這間食鹵水豬手
http://vshare.cc/thread-442393-1-2.html
食牛排火煱是另一間  我下次都要去這間試吓
http://vshare.cc/thread-431187-1-1.html

bon師兄 九龍城火煱同羅湖這個  口味和風味都唔同架  兩個都值得試一試

果然係平靚正:y-5:

一睇價錢48蚊  又牛肉  又牛丸  又豆腐  又青菜  幾抵食喎  就要厘個啦
:y-67:   誰去誰需要啊!正點!

果然好平,唔知火鍋D湯水系清水定系煲過牛骨嗰D湯水咧?:y-70:

鴨血店好一般.食過一次都不想再去.
反而經常去長騰潮洲牛肉.不是沙茶牛肉飯就是牛丸魚皮餃湯河粉.
呢兩樣最正的東西都未食過......不如五好去好過
火鍋未試過.不知道好不好吃.

星期日  本來想去  月巴星人師兄剛剛介紹過的鴨血店食鴨血  (大家同一日  可能會碰到)  但老虎見到隔籬有間 ...
kkbbq 发表于 16/12/2010 22:01

碟牛肉底咁多血水嘅?

質素睇落冇後面嗰間“潮泰”好,當然“潮泰”會貴dd。 。 。

同阿ken哥食d野差咁遠, 你地2個究竟係唔係同一間呢? 不過睇完你九龍城個post, 呢間變左不外如事啦  ...
bonsonhui 发表于 17/12/2010 09:16

我一個人去,試嘅喺快餐啵。。。:y-51:

果然係平靚正
atompower 发表于 18/12/2010 08:46

毛錯,o岩我d小市民。。:y-28:

果然好平,唔知火鍋D湯水系清水定系煲過牛骨嗰D湯水咧?
jibin 发表于 18/12/2010 11:19

e間主打快餐咯。 。
我諗應該唔喺牛骨湯咁正。 。 。