发帖
手机端
扫码访问

成日鬆腿的 Ching 們, 其實..

关闭 [复制链接]
3964 |36

你地係咪已經去到爐火純清既階段?

成日谷住走? ^^

此題目應於吹水區出題,巳移動到吹水區
smallD
我成日鬆腿, 但係全部技師都唔到位, 連想谷住走都唔得:y-27:

年紀大了,鬆腿鬆得多了,都習慣了能升能降!

諗起啲囡囡啲大咬程度!

就情願谷着走!

:y-79:

水都 D JS 俾 D 師兄寵壞了,想唔大咬都唔得喇!

話說某日某中式 JS 拿小費簿給小弟睇,真係好多師兄簽上限 100,唔係 Call 鐘,只係 Walk In!

雖然話出得黎玩,無乜所謂,但做壞規舉,玩貴晒就唔係幾好喇!

依家真係簽 50、60 JS 連多謝都無句,幾年前,簽 50,當你係 VIP 即時派咭片,俾電話喇!

咁無得講架喎,你十年前攞住8千蚊人工,你夠好感恩啦
十年後,你如果攞八千蚊人工,你重唔小鬼佢呀,但係今時今日咪一樣有大把人搵八千蚊人工

所以我覺得冇話寵壞唔寵壞既,
有人覺得dup得好又到位既,
自然小費都多d啦!
覺得並並通通既咪簽少d囉!

師兄此言差矣!

小弟所講的幾年,只係 3、4 年前的事,物價並無升得咁利害!

依家去羅湖個邊 D 細場,120 分鐘 簽 50 都仲係 好受歡迎!

但 三水 90 分鐘,Walk-In 50 都尚可以,Call 鐘簽 60 會俾 JS 鬧囉!

師兄此言差矣!

小弟所講的幾年,只係 3、4 年前的事,物價並無升得咁利害!

依家去羅湖個邊 D 細場,120 ...
edwin_bear_bear 发表于 2010-9-20 11:38

如果做得call 鐘都會與js相識,一定有過服務,所以js再遇一定希望比其他客人小費略高

服務?... 師兄會唔會諗多左呢?

話說小弟去到水都,相熟 JS 放假,輪牌識左個 JS XXX,覺得佢按得 O.K. 係合格個隻,簽左 50!

再過一個星期,相熟 JS 返左老家,咁咪再點 XXX 囉,同樣的 正骨,今次簽 50 俾人鬧囉!

佢話:點鐘最少簽一百!
我問:咁 Call 鐘點算呀?
佢話:Call 鐘最少一百喇,唔係你唔好阻住我 D 鐘,我仲要等其他 老細簽 一百架!
我話:你當我第二次黎呢個場?...我係簽 50,你唔滿意叫經理入黎!
            咁先肯黑住面走!

相熟 Call 鐘 JS 係由另一個場已經識,一路都係簽開 60,從來無炸型!
但轉左水都之後,時間短左,簽 60 已經無左以前的多謝!
後來佢俾單簿我睇,我先知貴左,要 100 先有多謝!

P.S. 我只係中式正骨,並無到位、越位,油都無滴個隻!