kkbbq 发表于 2012-5-7 11:45:54

紅磡搵食第二番@誘人肥EE

食完 "文華" 特餐再去 "紅磡雞蛋仔" 食埋奶油甜班戟
(http://www.beeezi.com/forum.php?mod=viewthread&tid=637342)
已經飽左八成在紅磡呢個舊區流連欣賞一下一些舊建築物 兜了一圈又兜一圈

行到蕪湖街有間燒臘鋪見到我最心儀的金錢雞它就像肥EE一雙渾圓的玉臂向著我招手
但是我啱啱兩次喇喎再嚟我真係吃不消了我呆立在燒臘鋪前兩分鐘思前想後去唔去馬好呢
終於理性戰性慾念速步離開燒臘舖

雖然肉身離開燒臘舖但係個心始終無辦法忘記個兩條像肥EE玉臂的金錢雞行行復行行
又經過 "友聯發燒臘" 對面終於定力崩潰了死就死喇難得碰到心儀對象就荒唐一次喇
入到去燒臘舖二話不說肉金都唔問唔該:金錢雞湯米粉

睇住燒臘師傅將金錢雞一件一件的剝下腦海中充滿幻想

金錢雞未到先有一個例湯送上傳統燒臘舖例湯真係無得輸
再嚟係米粉但係我實在太迷戀主角金錢雞所以唔記得影碗茄喱啡米粉

金錢雞到喇嘩!本來飽左八成的我現在又好似餓番就像一隻色中餓鬼

睇下右邊那件羊脂白肉晶瑩通透處子嫩紅就像肥EE脫得一絲不掛等待你的寵幸

俾多個close-up shots等大家一窺全豹外面甜甜蜜餞內裡肉光四射媚態誘人這金錢雞有三部份
就像肥EE的三圍現在小象就為大家揭開三圍的秘密

最上面一件全廋似叉燒的肉真係全廋如果淨食塊肉可能會覺得乾左D但這廋肉調味得唔錯

中間就是我的心頭愛爽脆甘香不覺油膩的冰肉 (冰肉係燒臘師傅教我講) 雖然每吃一口都似犯了強姦罪的內疚
但個種快感...剌激...判我宮刑至算啦

最低層是一塊雞膶但雞膶有點敗筆無雞膶的香口感硬掘掘唔知係咪急涷貨所以要三件夾埋一齊至最好吃

肥EE雖然銷魂奪魄但底線一定要有幾十歲人唔好去到太盡所以小象都量力而為輕嚐肉香後便抽身而退
這是餘下唔食㗎喇

埋單只是$33我重以為要$45左右元朗 "金記" 就係要$40幾這間 "友聯發" 好食過元朗 "金記" 而價錢重平咗¼
所以經過路過千萬不要錯過最好三個人去食一人食一件咁樣就食得開心D安心D

埋單時我重走去擦下燒臘師傅鞋師傅著白色背心紮條馬尾好似過氣蠱惑佬咁樣讚下佢D嘢得
又可以影多幾張相喇

臨走都要望多一眼我的最愛學陳振聰話:好靚...真係好靚...好靚...好靚...真係好靚...好靚...真係好靚...
肥EE...有機會我嚟同妳再續未了緣

發覺下面有一串唔知乜嘢求教下蠱惑佬燒臘師傅佢話係燒鵝膶雞膶懷舊嘢好正㗎下次試下呀
我話我會介紹朋友嚟食蠱惑佬燒臘師傅好開心

以上表達方式好像好假好浮誇好信唔過但我可以告訴你我在燒臘舖前的心理鬥爭小象當時想食
又唔敢食的心情又痕又怕痛個種矛盾真的90%是實況只是加上一點情色效果令情節更生動有趣而矣

多謝收看

chulo2009 发表于 2012-5-7 12:20:29

肥EE太誘人啦!:em6:
都唔記得有幾耐冇食過金錢雞
後生果陣屎本錢夠,去親鳳城都要碟金錢雞,噢,佢地的雞膶好食到冇朋友
而家氣管炎 (妻管嚴) ,呢類不健康食品早就不能進入身處十呎範圍
有時我行過一些舊式燒臘店,就算有金錢雞掛出黎,但都唔見好似象版你影得咁油淋淋
睇到相已經食指大動
你都好忍得口,俾我就幾大就幾大,燒賣就燒賣,成碟掃光至講,食剩幾件,好浪費啊~
象版今次個肥EE介紹,完全o岩我胃口
你當時的心理鬥爭,我百分百了解
蕪湖街,係咪?
一於自己偷偷走番轉,橫掂年初檢過膽固醇,都超左標囉,食埋呢餐至算。

大表哥 发表于 2012-5-7 12:37:42

聽得多。不過真係好少燒臘鋪有得賣!又唔係成日食,咪當獎勵自己囉(完全係藉口;P)!有食唔食,罪大惡極。都要搵日去荒唐一次喇!:P

kt1997kt 发表于 2012-5-7 12:54:17

頂!而家十二點幾,已經肚餓嘅啦....
睇個報告,一路睇一路流口水......
真係想飛車出去食......
有次我去睇 body check 報告
多口問吓個醫生為健康計,我有乜野要食少D
個醫生話.....你鍾意食嘅野就唔健康、你鍾意食嘅野就要食少D
睇完象版你個報告.......又諗起醫生句至理明言喇...:em2:
不過.....我知自己一定忍唔住.....死就死啦.....肥EE....我實幫襯你:em11:

kkbbq 发表于 2012-5-7 13:40:29

chulo2009 發表於 2012-5-7 12:20 static/image/common/back.gif
肥EE太誘人啦!
都唔記得有幾耐冇食過金錢雞
後生果陣屎本錢夠,去親鳳城都要碟金錢雞,噢,佢地的雞 ...

我都話你地一定睇到起肉念架喇{:soso_e113:} 33蚊超値...如果件雞膶做得好D就好lu{:soso_e124:}

kkbbq 发表于 2012-5-7 13:44:52

kt1997kt 發表於 2012-5-7 12:54 static/image/common/back.gif
頂!而家十二點幾,已經肚餓嘅啦....
睇個報告,一路睇一路流口水......
真係想飛車出去食......

為左肥EE厘個報告我真係用盡心機去寫{:soso_e166:}
如果寫得唔好效果會大打折扣{:soso_e114:}
這間是一間老店唔會咁快執笠梗有機會去食到嘅放心喇{:soso_e165:}

chulo2009 发表于 2012-5-7 17:31:23

kkbbq 發表於 2012-5-7 13:40 static/image/common/back.gif
我都話你地一定睇到起肉念架喇 33蚊超値...如果件雞膶做得好D就好lu...

死囉,我成日都羅羅攣,諗住肥EE
咁o岩食晏時,有朋友提起金錢雞
好日冇人講,你一出報告就有人提
呢個係天意,註定我短期內要食番次

kkbbq 发表于 2012-5-7 17:38:29

chulo2009 發表於 2012-5-7 17:31 static/image/common/back.gif
死囉,我成日都羅羅攣,諗住肥EE
咁o岩食晏時,有朋友提起金錢雞
好日冇人講,你一出報告就有人提

紅隧過海.....蕪湖街{:soso_e100:}
觀音街~馬頭圍道中間好易搵{:soso_e182:}   你偷完食你個主子都唔會知{:soso_e124:}

chulo2009 发表于 2012-5-7 17:44:47

kkbbq 發表於 2012-5-7 17:38 static/image/common/back.gif
紅隧過海.....蕪湖街
觀音街~馬頭圍道中間好易搵   你偷完食你個主子都 ...

多謝指點
其實我一早就上網搵到佢既位置
幸福,點都係要靠自己主動爭取
最緊要偷食完要抹嘴

kkbbq 发表于 2012-5-7 18:02:16

大表哥 發表於 2012-5-7 12:37 static/image/common/back.gif
聽得多。不過真係好少燒臘鋪有得賣!又唔係成日食,咪當獎勵自己囉(完全係藉口)!有食唔食,罪大惡極 ...

大表哥師兄我日日都咁獎勵自己唔掂架{:soso_e127:} 個件冰肉你試下食你就知果種罪惡感幾重{:soso_e136:}   但係要過五十歲先了解到{:soso_e120:}
页: [1] 2 3
查看完整版本: 紅磡搵食第二番@誘人肥EE