发帖
手机端
扫码访问

罗湖豪江港式茶餐厅 一日不如一日

7434 |12
民以食为天,工作之余当然要揾食啦,最重要系可以食到餐靓!可惜事实却与愿违。
今日中午经过国贸附近,嘉里中心对面的港式茶餐厅,心想不如入去食个饭在来杯港式奶茶,叹下世界。
一入门,见到零零散散几个顾客,但最重要系成间店有种不知如何形容的臭味扑鼻而来...,见到有招呼,求其俾次机会你。
坐低之后,服务员前来点佐个豪江招牌叉烧饭,外加一杯港式奶茶。
上餐都算快,大约6分钟之后上到来,可惜出品真系唔知差到极,特别系呢份死肥肉叉烧饭,染晒红色,份量系多但十足似死猪肉,肉质疏松,冇齿感。食左几啖之后冇再食落去,港式奶茶正常。
但整体感觉,呢间餐厅出品真系一日不如一日,唔会再有下次!
wechat_upload15465751145c2edd0a88754
豪江叉烧饭
wechat_upload15465751145c2edd0ad2968
港式奶茶
wechat_upload15465750965c2edcf817a1a

嘉里中心對面無默邊間掂!{:4_135:}

楼主 发表于 2019-1-14 00:13:33 来自手机 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
我快樂起G 发表于 2019-01-04 21:06
嘉里中心對面無默邊間掂!

差到飞起

登录/注册后可看大图

搵笨  同香港價錢一樣

國貿食茶餐廳同係尖沙嘴彌敦道買電腦冇分別