发帖
手机端
扫码访问

我的第一次s

30561 |110
tkt2046 發表於 2014-6-3 10:48
如果真係引到蝠老寫故事就真係滿愛喇, 多謝~~

其實往後的事真係冇人知
關係點發展唔知
寫唔寫報告都唔知
曾經當我以為這段關係已經結束的時候
我開始埋首寫報告
報告寫了一半
我們卻重遇並開始更緊密的關係
所以最終報告沒有完成
因此,最終寫唔寫報告有太多因素影響
就如一段關係
與其擔心太多,倒不享受更多

tkt2046 發表於 2014-6-3 10:58
此篇係報告亦係少少預告, 不過係回顧同自我剖白居多。如果遲下出帖一定會再仔細寫預告甚至導讀, 因為都有 ...

根據聽你所說同我靠估
你應該無可能比到個最終目標佢⋯
亦係某程度你會覺得痛苦原因。
既然開始了情,某程度就不能隨便放棄。
雖然知道沒結果,早分可能對大家好⋯
或者可以考慮一下雙方關係可否變化。
我記得有某個報告,故事就係由飯盒變真情侶再慢慢變成兄妹之愛。
或者係一個出路掛。
反正,要繼續係需要非常大勇氣,
除非係一心食下免費蝦條就怕屁股走人,
唔係就肯定重重困難。
反正,盡心啦

楼主 发表于 2014-6-3 13:03:01 | 显示全部楼层 来自: 香港
ryohung0077 發表於 2014-6-3 12:03
根據聽你所說同我靠估
你應該無可能比到個最終目標佢⋯
亦係某程度你會覺得痛苦原因。

最終目標真的機會極微了, 所以之前我一直都好努力控制自己不要再往前, 有D事唔發生就唔使補救, 唔會有人受傷, 或可以講在輕傷時硬食咗對雙方都好......
踏入新的一個月, 佢從新出發, 我工作又開始忙, 正好客觀環境要我地冷靜一下, 可能可以爭取一點點時間讓我地慢慢解決目前的困境, 我唔敢預測能唔能夠去到更長遠的另一種關係, 路係自己走, 亦只能向前走......
多謝大家支持, 在VS真好, 有苦不用獨自面對, 有樂可以大家分享

tkt2046 發表於 2014-6-3 09:00
人的緣份好奇怪的, 真係人夾人緣。雙方都係大人, 基本上性格都定, 兩個人可以發展咩關係, 同對方可以去到 ...

TK兄。。我冇諗過你會做過大段回顧給我。。我有點驚訝, 亦有點開心。。你係我係VS 第一個add 的師兄亦係由始至而在都咁支持我的帖的人。。。

講番你給我的回覆。。我地倆個其實都係一d 敏感的人, 而那時小夏亦係我認識咁耐對我都好真的JS...同佢相處才會覺得自在。。

我的事情她好清楚, 我亦都清楚佢的事情。。不同的是我沒法向前一步。。(你知點解ga..我就唔係度講)....

我知道你現在好多難題要處, 但我真心支持你。。有不開心就揾我講下。。雖然我入世未深。

batbatbat 發表於 2014-6-3 12:02
其實往後的事真係冇人知
關係點發展唔知
寫唔寫報告都唔知

蝠兄講得好。。所以一日未蓋棺都未定論

tkt2046 發表於 2014-6-3 13:03
最終目標真的機會極微了, 所以之前我一直都好努力控制自己不要再往前, 有D事唔發生就唔使補救, 唔會有人 ...

雖然唔係想講友台。。但個時個邊大混戰真係令人不開心。。如果唔係我都唔會正式join vs

tkt2046 發表於 2014-6-3 13:03
最終目標真的機會極微了, 所以之前我一直都好努力控制自己不要再往前, 有D事唔發生就唔使補救, 唔會有人 ...

嗯,反正結果係點真係睇天,
結果如何好難講,
關鍵係大家要真,
唔好比一個假希望,甚至大話對方。
對得起對方同自己就可以。

另外尼個區,本來係打算叫沉船,
不過唔希望太過負面(其他區所見都係負面多)
所以叫情感區,不是要美化,只不過希望唔好單方面。

ryohung0077 發表於 2014-6-3 14:16
嗯,反正結果係點真係睇天,
結果如何好難講,
關鍵係大家要真,

其實回首當初
沉船好多時都唔一定負面

batbatbat 發表於 2014-6-3 14:45
其實回首當初
沉船好多時都唔一定負面

係架,有d人沉沉下結婚生仔都有。
未必係負面。
不過其他討論區所見,
多數負面,同似“飯盒”投訴區多...:y-10:

ryohung0077 發表於 2014-6-3 15:05
係架,有d人沉沉下結婚生仔都有。
未必係負面。
不過其他討論區所見,

因為沉船都係事後反省。。而叫情感區就唔一定講沉船。。而係可能講下大家相處的情感。。無論結果與否, 都開心過