发帖
手机端
扫码访问

我的第一次s

30457 |110

從本區andrew兄報告的回帖, 從讀四哥的滿愛作品, 令我突然間想分享一下我的第一次們......
杏。。緣。。<by KONGLEI>(資料來源: vshare.cc 深圳社區論壇)

四哥的故事極賦戲劇性, 但正正亦因為咁, 先會令人那麼深刻。女主角杏是四哥的第一次(采耳), 回帖中很多前輩都說對第一次的技師沒有印象。但我剛剛相反, 對很多第一次都印象難忘, 而且總覺得那些技師都很獨特, 以致日後我對那些第一次技師都特別眷戀, 到底是我骨運特別好, 還是我的封建思維, 對那些"盲婚啞嫁"都能培養出個感情來?
其實幾乎我所有骨場第一次我都有出帖報告過, 心態有點傾向當日記留念, 俾自己將來可以睇返重溫, 不知不覺間就出咗好多帖, 賺咗好多分, 識咗好多朋友, 這都算意外收獲。
我第一次獨自入場, 遇上心跳回憶, 雖然我同佢交流唔算正面, 但結果還算不錯。
之後第一次到水警, 認識小太陽, 夠特別喇掛? 同場加影第一次採耳, 葉x, 雖然無咩動人的感情, 但還算有點點友情。
星星第一次, 不得了, 被小龍女推入萬象深淵, 無法自拔, 還好一切已成過去。
省城第一次, 中女小芳心態正面, 從遇時的熱情更令我難忘。
現在, 我第一次對技師投入感情, 那種患得患失, 不知所措的心情是折磨, 但又很享受。其實那人早就在VS報告中粉默登場, 仲要唔止一次, 係兩次!
不難想像, 佢都係我的第一次。女主角正是第一次入宮按摩, 被電車男強行同房時幫我按的Q妹。第二次登場是拍中式床展開/摺埋短片那報告中的正按Q妹。
其實不久之後我就再無入宮, 亦再無同佢聯絡, 基本上就好似陌生人一樣, 只是我同佢都無刪對方微信, 估唔到緣份竟然在好多個月後發生......
故事我已陸續記低, 但現在還在進行中, 短期內應該唔會出報告住, 我此帖主要想分享一下我的心情。正如前輩們講, 感情無得分析、講道理、論對錯, 一切只在自己價值觀, 有D事唔做將來會唔會後悔, 值唔值得都在自己心中。
其實同幾位女主角發展, 話唔定VS都可以算一份, 我間中又有意無意重溫一下舊帖, 有時都會唔覺意喚起當時的片斷, 同埋回顧返當事人的行為和我對佢的印象, 自自然然會令這更深刻。各位師兄的回帖, 對我有啟發性, 亦有助故事發展。
四哥帖的女主角叫杏, "「杏」..... 這個是我認為比較貼切 她 的名字 , 也剖析了我們之間那種關係的味道 , 有點點甜 , 似有還無 , 瀝苦或者更多......"
那我的女主角就叫梅, 除了她喜歡梅那酸酸甜甜的味道之外, 重聚後我同佢相處之初, 經常在對話中互相吃醋, 總是酸酸的, 卻令我倆發現有多在意對方......
曾經打算好似電車男網絡小說般以現在進行式出帖, 乘機吸收各位的功力, 但多番考慮後覺得還是待故事塵埃落定後再發表, 或最起碼過一般時間才報告進度, 希望故事發展不至於太壞。雖然人善被人欺, 但我還是傾向好人會有好報......梅為人很好的。
第一次咩咩左未 Ching
回复 支持 1 反对 0

呵呵 , 原來你為人對"第一次"咁著緊啊

唔緊要 , 其實你鍾意幾時寫 , 我相信大家都會俾自由, 不過同時 , 大家係會追數架, hehehe

楼主 发表于 2014-6-3 00:39:54 | 显示全部楼层 来自: 香港
KONGLEI 發表於 2014-6-3 00:20
呵呵 , 原來你為人對"第一次"咁著緊啊

唔緊要 , 其實你鍾意幾時寫 , 我相信大家都會俾自由, 不過同時 , 大 ...

我呢D古老石山, 對第一次好執著嫁:y-28:
追都無所謂, 我面皮咁厚, 會當聽唔到睇唔到:y-18:

哈哈...TK兄開埋我名咁牙...
都好多謝你同四哥等師兄對我的支持...
你張帖咁樣寫, 又真係回顧左自己咁耐的骨場女郎喎~~~
你主角我故事, 我地等到GA....
你現在要加油了...
我發現自己越來越和JS們有那種朋友情份居多...可能要再找到有D心跳是挺難的...

tkt2046 發表於 2014-6-3 00:39
我呢D古老石山, 對第一次好執著嫁
追都無所謂, 我面皮咁厚, 會當聽唔到睇唔到 ...

唔緊要....我地會鵝你出報告~~

楼主 发表于 2014-6-3 09:00:08 | 显示全部楼层 来自: 香港
EDENANDREW 發表於 2014-6-3 06:25
哈哈...TK兄開埋我名咁牙...
都好多謝你同四哥等師兄對我的支持...
你張帖咁樣寫, 又真係回顧左自己咁耐的 ...

人的緣份好奇怪的, 真係人夾人緣。雙方都係大人, 基本上性格都定, 兩個人可以發展咩關係, 同對方可以去到邊度, 可以話一早就決定咗, 人生經驗多咗, 會比較容易察覺到, 心中有數。同骨場技師相處最難最令人疑惑的, 係相處最初唔知有幾多係佢本人真性格, 穿著工衣過咗技師房那虎度門, 佢地的身分令佢地有點不同。加上某D觀客條件限制, 或多或少都會影響自己行動。如果有機會場外社交活動, 接觸的更接近真實的佢地。我認識唔少服務業的朋友, 零售、空姐空少等朋友, 佢地變臉技術真係令人嘆為觀止, 我以為呢樣係香港國粹添。也有喜歡以真面孔待人的往往在職場上碰一鼻子灰。
講返我告報D女主角, 基本上全部返工時都好真, 演技較差, 或演技成分較少, 所以我覺得同佢地相處較舒服自然, 我份人對假嘢比較敏感:
心跳回憶第一次就穿崩了, 佢的目的、包袱也不難發現, 我自問幫唔到佢, 所以唔想阻佢搵食。
小太陽積極樂觀, 不計較, 待人真誠, 好學不倦, 佢認為我有能力教到佢游水, 做得幾多得幾多, 同佢相處人會充滿正能量, 我由衷的欣賞、敬重佢。
葉x是位羞澀小妹妹, 我一直覺得自己係長輩。我完全唔明點解佢會去水警做採耳, 心裏暗暗希望佢快D走, 反正個個月都完成唔到任務。有次微信約佢, 佢答我"我無做喇, 不過我仲有全套工具, 如果你需要我都可以幫你", 算啦, 打算過兩日去水警想同佢傾下計啫......結果佢只做咗幾個月就轉返普通行業直到現在, 佢話無做那一刻我有點開心。
小龍女本人就係咁熱情, 遠超我想像, 我人生第一次接觸呢類人, 所以我唔識處理, 最令我出乎意料之外的係佢竟然會被私有化, 那位過兒真神人也。
至於條船小梅, 佢都係好真的, 入宮也有一段不短的日子, 機上的姓名、籍貫、身高都是真的, 只有年齡一直無update, 照片......算吧啦, 佢話有唔少男客人會退佢的, 哈哈。小梅為人豪邁, 爽直, 帶點男子氣概, 對朋友同事以致客人都很好、不貪心、很孝順。效早時間令我一直迷惘, 因為我感覺到她的偽裝, 很自然就聯想到她背後另有目的......不久之前有機會跟她認真交談, 她說覺得我對佢真的很不可思議, 而且認為我因她是技師而一直在猜疑她, 所以對我的一兩句話就很過敏......其實我同佢都很認真看待對方, 心已接通了, 所有事情都真了, 現在輪到面對其他問題了......

tk你真係好有心寫呢份報告 (or預告?)

無論你同梅結果係點都好
都希望你能夠體會當中既滋味

我都曾經講過

當中既滋味係多元化既
未沉過既人亦一定體會唔到

唔知你煲過bat哥呢份報告未
未睇既絕對值得睇下
寫得真係好到肉架
http://www.vshare.cc/forum.php?mod=viewthread&tid=735754

的確故事如何發展無人知曉
但正如我之前說過
我們總不能事事預計結果
人生可愛的地方就是充滿很多未知
我們不能掌控結果,但可以決定怎樣前行
盡量令自己無悔
才是對得住自己對得住對方的最好方法

不知道何時可以看到你呢個故事既往後發展
不過我有預感
可能你呢個故事
會引發我寫那個她的報告
不過,往後的事,WHO KNOWS?
盡情享受吧

尼個係報告定預告?
不過無所謂,就知道一段情在發生。
同時我開始感受到你面對“真情”問題。
自己要好好考慮

batbatbat 發表於 2014-6-3 10:08
的確故事如何發展無人知曉
但正如我之前說過
我們總不能事事預計結果

你擺明抛塼引玉窩