发帖
手机端
扫码访问

紅磡搵食第二番@誘人肥EE

12188 |27
唉!中國人發明燒臘真係造福我呢D九十前大肥佬,真係好鬼死鍾意食。
不過真係要少食好D,
唔係有朝一日個醫生叫我有得食好食就弊傢伙!

原來象版講的肥姨姨係指長毛果條X樣的金錢雞,
我同果條粉腸好熟架,佢原本老鋪就係寶石戲院隔離,
年中幫襯佢的燒肉雞更係多不勝數,呢間店仲有閣樓架,
不過晚市先開,味道就一般五特出,但價錢較平份量足!

講返金錢雞我就覺得長毛佢片得太厚身,吃一件已經好濟!

楼主 发表于 2012-5-8 07:11:21 | 显示全部楼层 来自: 香港

原來有為師兄同條過氣古惑佬咁Friend  你咁就要叫佢隻金錢雞件膶搞好D{:soso_e120:}   如果整件黃沙雞膶就正爆囉{:soso_e179:}
這間鋪已經幾舊下架喎  老鋪咪重古董{:soso_e100:}
不如搵日你帶隊 搵埋朱老版..kt..去食盡長毛果條X樣D好野都好喎{:soso_e102:}

kkbbq 發表於 2012-5-8 07:11
原來有為師兄同條過氣古惑佬咁Friend  你咁就要叫佢隻金錢雞件膶搞好D   如果整件黃沙雞膶 ...

帶隊無問題,不過果條忍樣D野係咁拿西,我驚到時會拍檯小爆長毛條忍樣喎!

楼主 发表于 2012-5-9 09:52:26 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2012-5-8 21:04
帶隊無問題,不過果條忍樣D野係咁拿西,我驚到時會拍檯小爆長毛條忍樣喎! ...

有你座鎮..果條忍樣邊敢拿西啊{:soso_e100:} 何況.我睇佢D燒臘都唔會差得去邊{:soso_e112:} 有你厘個VIP 更淡定啦{:soso_e179:} 諗起肥EE..燒腩骨...白切雞...{:soso_e102:} 開支紅酒好喎{:soso_e157:}

金錢雞真好喺好少食到。
喺就喺肥膩咗啲,不過肚餓實拆到!

搵日行過試試先

kkbbq 發表於 2012-5-7 13:44
為左肥EE  厘個報告我真係用盡心機去寫
如果寫得唔好  效果會大打折扣
這間 ...

又未必架,附近都有好多燒臘鋪,就寶石門口有間買薑蔥雞都好馳名

我成日去附近食野都留意唔到有d咁嘅野食!真失敗

我都係中意隔鄰果串燒鳼亦

登录/注册后可看大图