发帖
手机端
扫码访问

漁人碼頭行街街兼搵食

关闭 [复制链接]
5745 |16

今日去左北溫漁人碼頭行街街兼搵食
首先向各位展示一下我的真身

厘D係海鷗 唔係白鴿 完全唔怕人
沙律醬焗蠔仔漢堡 CAD 4 大型蠔仔有蠔味  梗係好食過牛肉漢堡
有四隻大型蠔仔  牛肉漢堡食得多  蠔仔漢堡第一次
沙律醬焗大蠔CAD 4  厘隻就瀨野囉 又唔熱 淨係得沙律醬味  全無蠔應有嘅味道  唯一可取夠軟滑
磨菇忌兼雞湯配牛油麵包CAD 5.1
牛油麵包

磨菇忌兼雞湯足料 夠濃 可惜鹹左D 和溫度仲差少少少少
大大粒  鞋拾拾的雞胸肉
這個午餐為港幣101蚊

评分

dont try the live oyster
it's expensive and not fresh enough

楼主 发表于 2012-3-25 20:43:26 | 显示全部楼层 来自: 加拿大

食得海產蜆貝類  都有一定風險{:soso_e127:} 只有自求多福{:soso_e112:}
唔知師兄有無D好野介紹一下呢{:soso_e181:} 但最好用中文{:soso_e113:} 我D英文程度是香港的小學生{:soso_e174:}

哈!象版好介紹
蠔仔漢堡真係好有新鮮感:em17:
個賣相都好鬼有吸引力!

講到海鷗,我好鬼鍾意買D薯條去餵佢地的
其實都唔使餵.....一舉起條薯條班海鷗就會好似轟炸機咁衝落嚟在你手上搶嘅喇!

楼主 发表于 2012-3-25 23:33:13 | 显示全部楼层 来自: 加拿大
kt1997kt 發表於 2012-3-25 21:07
哈!象版好介紹
蠔仔漢堡真係好有新鮮感
個賣相都好鬼有吸引力!

但係唔知點解會用沙律醬{:soso_e132:} 由其是隻蠔  如果用芝士重正{:soso_e166:}
我都唔捨得用3.55加紙賣包薯條食{:soso_e101:} kt版兄你就用嚟餵海鷗{:soso_e179:} 唔怪得朱老版成日爆你有錢喇
{:soso_e113:}

北溫漁人碼頭跟舊漁人碼頭相比如何?大很多?
冇奶油只是食蠔飲湯
係咪仲有好多美味海鮮介紹陸續有來?

kkbbq 發表於 2012-3-25 23:33
但係唔知點解會用沙律醬 由其是隻蠔  如果用芝士重正
我都唔捨得用3.55加紙 ...

頂!又揾位入我:em13:
揾薯條餵下海鷗都屈我有錢?:y-9:
真係吹Q漲:y-63:

楼主 发表于 2012-3-27 12:12:54 | 显示全部楼层 来自: 加拿大
chulo2009 發表於 2012-3-26 10:43
北溫漁人碼頭跟舊漁人碼頭相比如何?大很多?
冇奶油只是食蠔飲湯
係咪仲有好多美味海鮮介紹陸續有來? ...

朱老版  你應該係講我上次去果個GranVille Island漁人碼頭{:soso_e113:}
北溫這個漁人碼頭  和GranVille Island漁人碼頭無得比{:soso_e112:}
GranVille Island大好多  北溫厘個好細架喳{:soso_e100:}
所以北溫漁人碼頭  都無乜特別野好食{:soso_e124:}

楼主 发表于 2012-3-27 12:16:30 | 显示全部楼层 来自: 加拿大
kt1997kt 發表於 2012-3-26 10:58
頂!又揾位入我
揾薯條餵下海鷗都屈我有錢?
真係吹Q漲

係丫嘛{:soso_e112:} 我自己都唔捨得買個3.55嘅薯條食{:soso_e101:} 如果你買個薯條餵下我就好lu{:soso_e102:}

象兄,我睇標題"漁人碼頭...",仲以為係澳門既漁人碼頭! 花笑.gif 因為我以前曾經係果度打過工,所以對果地方好深刻!
蠔仔漢堡我都未試過,應該堅好味,睇見都流口水了!!! 流口水.gif