发帖
手机端
扫码访问

懷疑入左黑心食店

17060 |54
出得黎行, 預咗要還!!!

楼主 发表于 2011-9-18 18:14:10 | 显示全部楼层 来自: 香港

好多年未去過東門食嘢囉,唔知点解對個度食d店冇乜好感
象板今次算唔算老貓燒鬚
:y-17:

楼主 发表于 2011-9-18 20:12:18 | 显示全部楼层 来自: 香港
atompower 發表於 2011-9-18 19:57
好多年未去過東門食嘢囉,唔知点解對個度食d店冇乜好感
象板今次算唔算老貓燒鬚  ...

其實  我都甚少在東門附近食飯
本來昨日  想去羅湖村一間小店食飯(早前出報告 我話宵夜好正果間)
但老虎話  驚果間小食肆唔乾淨  
就去左厘間  表面企理D嘅 但終於都係...........難逃一劫  吹漲

just4fun 發表於 2011-9-17 23:27
can't see 酸菜 in 酸菜魚
it shouldn't be like this.

七叔long time no see 呀。幾時一齊食飯呀?  

aabb1234 發表於 2011-9-18 21:06
七叔long time no see 呀。幾時一齊食飯呀?

i tried a hotpot with 'Dai Lin' seafood. very good. call you next time.

楼主 发表于 2011-9-18 22:06:59 | 显示全部楼层 来自: 香港
just4fun 發表於 2011-9-18 21:32
i tried a hotpot with 'Dai Lin' seafood. very good. call you next time.

記住搵埋我喎

近期我都睇過央視大肆報導啲什麼地溝油,回鍋油,縮骨劑等等。 。
睇完都想嘔,但作為一名消費者,呢啲真喺好難避到。 。
呢啲都喺靠商家良心,道德和一些食口安全部門監管。 。 。

e+我在上高食嘢都盡量少食油炸,油笠笠嘅嘢。

kt1997kt 發表於 2011-9-17 22:50
好恐佈呀!
我已經好少返深圳食野,
所以我浦香港飲食區多過深圳飲食區多多聲,

第日北上,順便帶兩件麵包上去算。 。:em23:

只要KT版出食評俾大家分享,邊區都一樣。 。:em4:

kkbbq 發表於 2011-9-18 20:12
其實  我都甚少在東門附近食飯
本來昨日  想去羅湖村一間小店食飯(早前出報告 我話宵夜好正果間) ...

東門嗰啲中招機會仲大。 。
聽講深圳政府拔錢同東門做宣傳。
表面真喺拾得好好睇睇,內外地遊客喺多咗,
但租金多逐月成倍咁升,內裡啲嘢一直買唔到價,
商家們只能夠在貨品/食物源頭做手腳。:y-56:

好似食品方面,佢o地心態喺只在煮熟,唔怕吃壞人。